Nattgäster

Vi har nattgäster hos oss till imorgon. Matilda Ricken och Robyn sover över i vårt gästrum. Vi har ätit hemmagjord pizza och Matildas goda sockerkaka med glass till. 
Annars idag har Lia och jag varit på stan en snabbis. Så var våra grannar, Matilda Leo och Hanna hos oss en stund.

Igår tog vi en promenad till Ica tillsammans med Matilda och Robyn. Lasse var hos oss på kvällen och hjälpte oss att tapetsera en vägg i källaren.


Ibland är Lia på myshumör, men mest är hon på bushumör <3 


//mli

Ställ er upp

Nämnde ju att Lia börjar resa sig upp nu när hon håller i något som stöd. Det blir bara mer och mer, idag plockade hon ur kläder ur mina lådor i walk-in-closeten.
 
Det känns som hon plötsligt blev så stor nu känner jag. Gah!
Vi var och lunchade med Gittan på 48:an efter Lias sovpass mellan 10.45-12.50 typ. Madde var också där så Lia och jag stannade kvar hos henne en stund. Sen var vi och hälsade på hos min mamma och på mitt jobb. Ikväll har Lasse och Gittan varit här en sväng.
 
 
//mli

Höstmarknad

Natten till idag var en mycket bra natt! Lia sov till halv 7-7 och jag fick ge henne nappen en gång bara. Idag tog Lia och jag en promenad hem till Vickan, Nova och Ella för en massa bus och mys. Så var vi i lekparken en stund innan vi gick hemåt igen, både Ella och Lia sov så jag och Vickan lekte med Nova och gungade. Det blev en kort sovstund på förmiddagen för Lia mellan 9.40-10.10 och en låång på eftermiddagen mellan 13.00-15.30. Jag passade på att rensa ogräs och göra fint i trädgården innan Ricky kom hem.
När det blev mörkt gick vi ner till Astrid Lindgrens Värld hela familjen för att gå på Höstmarknaden. Det var så mysigt att gå omkring där bland marknadsstånd, marschaller och tända eldar.
 
Fårskinnsvantar, fårskinnsskor, en klänning och godis köpte vi med oss hem.
 
Ikväll verkade Lia trött runt 19 så vi läste saga och så la jag henne i sin säng, först gick det bra men sen vände hon sig till mage och verkade inte alls trött. Hon blev bara gnälligare och gnälligare, Ricky kom också och försökte hjälpa till. Vi höll på en timme men sen gav vi upp och tog med henne ner till soffan. Hon fick se på Babblarna och så gjorde hon nummer två i blöjan. Så bytte vi blöja och gav henne välling, sen somnade hon på några minuter och har inte vaknat något mer...hittills.
 
 
//mli

Sovmorgon

Inatt vaknade Lia runt 1 och vid 5, hon fick tillslut ersättning då hon inte somnade om och alvedon eftersom hon verkade ha så ont i munnen. Så somnade hon vid 6 och sov till 9.30! Det var skönt med sovmorgon. Jocke kom till oss idag och hjälpte mig att kratta löv i trädgården när Lia sov. Så var vi på Ica och handlade och gjorde mat till Ricky kom hem.
 
Det finns ju så mycket fint överallt när kikar runt på nätet. Klickade hem den här till Lias rum:
 
Ellos Home Sänghimmel Crystal
Kommer bli fin att ha som en myshörna med en massa mysiga kuddar! Finns på ellos. En annan sida som har jättemycket fint är ElodieDetails, är sugen på en av deras sulkys. Men skulle helst vilja att den kunde gå att vända så barnet ser dig istället för utåt.
 
 
 
//mli

Snabb helg

Som vanligt går helgen för fort och man hinner med hälften av vad man har tänkt göra. Igår var vi en sväng på stan och köpte en ny kudde till Lias säng. Jill var förbi och hälsade på och på kvällen var vi bjudna hem till Majsan, Rickys faster, och hennes Hans på middag. Gittan, Lasse, Pär, Cilla och Jocke var också där och det bjöds på mycket god mat och dryck. Jag passade på att dricka lite alkoholhaltigt nu när jag inte ammar Lia längre, det smakade gott men jag känner alkoholsmaken väldigt starkt. Det försvinner väl med tiden antar jag.
Lia somnade i vagnen men sen vaknade hon till och då la vi henne på en madrass på golvet. Så hörde vi att hon var ledsen och när jag kom in till henne hade hon krypit ut på golvet mot dörren. Lilla snuttan, nästa gång tar vi med resesängen till henne.
Det har varit två jobbiga nätter nu, Lia har vaknat och inte viljat somna om direkt, eller så har hon varit ledsen. Misstänker ju att det kan vara tänder som är på gång.
Idag var vi inte på babysimmet då Lia fortfarande är lite snorig och hostig. Mamma och Hans var hos oss när Ricky gick på hockeyn. Madde kom hit en stund och sen var vi på söndagsmiddag hos Lasse och Gittan. Lia fick en läragåvagn! Hon vill ju gärna gå när man håller i henne och reser sig upp mot saker.
 
Såhär till exempel, så nu har vi sänkt hennes säng.
 
Den här fina bilden tog jag på henne idag i vår trädgård, som för övrigt bör krattas en del... det skulle vi ha gjort nu i helgen men vi har inte sovit så mycket och därför varit väldigt trötta.

Jag vill så gärna att Lia ska somna själv i sin säng, men när man lägger ner henne så ska hon vända runt på magen hela tiden och leka. Någon som har några tips på hur man kan göra?
 
 
//mli
 

Finfredag

Bara för att Lia är så duktig och sover bra om nätterna nu så ska jag ligga och vrida och vända på mig. Vet inte varför jag inte kunde sova natten till idag, vi gick i alla fall upp vid halv 8 och sen var Lia trött igen runt halv 11-11 tiden.
 
Hon somnade såhär, hur mysigt är det!!
 
Igår blev det mys i soffan med pappsen, och Babblarna såklart. Lia älskar Babblarna!
 
Vi tog en liten promenad till lekparken idag med våra grannar Matilda, Leo och Hanna. Så var jag och Madde på Friskis och körde av ett danspass ikväll. Undra om jag kommer ha träningsvärk imorgon, har inte tränat sedan jag var gravid typ, förrutom promenader då.
 
Ikväll har jag bara behövt gå upp till Lia två gånger, en gång för att sätta i nappen bara. Hoppas hon sover gott nu.
 
 
//mli

Slut på amning?

Vi gick inte på föräldraträffen som var idag, lite tråkigt, men är ju dumt att smitta de andra bebisarna ifall Lias förkylning nu smittar. Men vi var och fikade med Cilla och Camilla på 48:an, det var kul att ses!
 
Nu kan man kanske säga att vi har slutat att amma helt, har ju ammat om nätterna 1-2 gånger nu senaste tiden men nu de senaste nätterna har Lia somnat om utan att behöva amma. Hoppas det fortsätter så nu! Inatt vaknade hon runt 1, så fick jag vagga henne lite så hon somnade om. Sen vaknade hon runt 7 men verkade fortfarande trött så hon fick ersättning på flaska och somnade sen vid 8 och sov till 9.
 
Men. Nattningen går väl sådär. Det tar inte alltid lång tid att söva henne, men hon vaknar flera gånger. När jag kommer in till henne ligger hon på mage och är ledsen, så man får ta upp henne och börja om med sövningen. Ikväll har jag säkert sprungit upp en tio gånger mellan 20-22. Så blir hon ledsen när Ricky ska försöka, funkar bara med mamma. Det blir rätt jobbigt när man inte kan turas om. Kan kanske vara tänder som är på G eller att hon drömmer en massa, vad tror ni?
 
Blöjerna från Libero är ju så söta! Badkappan, som nästan är lite liten nu, fick hon av farmor och farfar när de hade varit i New York. Ska visa fler bilder på den en annan dag.
 
 
//mli

Sten

Natten till idag var hur bra som helst! Lia sov från typ nio till halv sju, vi hörde att hon hostade ibland och vände på sig men hon vaknade inte till som hon brukar göra vilket var underbart skönt. Var rätt länge sedan vi sov en hel natt om man säger så. Mer sånna nätter tack!
 
Idag har vi bara varit hemma, Lia hostar men är inte lika snorig verkar det som. Har använt nässpray på henne, koksalt, verkar fungera helt okej.
 
Fototapet - Grey Stone Wall
Den här tapeten har vi beställt till en vägg nere i källaren, kommer bli fränt tror vi!
 
 
//mli

Förkyld

Lilla snuttan har blivit förkyld, igår hostade hon och nös, sen på kvällen blev hon snorig. Natten har varit rätt jobbig så det fick bli sovmorgon till 9 och sen en sovstund på dagen mellan 12 och halv 3, både för Lia och mig. Idag har hon varit rätt pigg på dagen men hostat och snorat. Nu på kvällen var hon rätt gnällig och ledsen, stackars liten <3 Hoppas det inte håller i sig så hon blir bättre snart.
 
Vi var och lunchade med min gamla lärare Ing-Marie igår, det var så kul att ses och en timme går alldeles för fort. Det blev en promenad till stan och hem igen. Sen var Jocke hos oss och Lasse och Gittan var förbi en sväng.
 
Kjol och cardigan Veromoda, topp H&M.
 
 
//mli

Helgen

I fredags tog vi en promenad till öppna förskolan med Julia och Ture. Sen var vi och hälsade på mormor och Hans i butiken där min mamma jobbar. På vägen hem köpte vi med mat och kom hem till Ricky som slutat jobbet. På kvällen var Lasse och Gittan hos oss för en myskäll, vi käkade räkmackor och såg på Idol.
 
Igår kom Vickan, Samuel och Lee till oss och stannade tills idag. Vi käkade mat, hade det mys och såg på Så mycket bättre. Jag fick springa upp och ner för trappen ett antal gånger för att Lia sov så oroligt. Men när vi gick och la oss runt 1 så sov hon i alla fall till typ 6 för att somna om och vakna runt 8. Då var det dags att gå upp och åka på babysim. När vi kom tillbaka käkade vi frukost tillsammans allihop. Efter frukosten tog jag och Vickan med oss tjejerna för att gå på en promenad. Så var det lek och bus och sen mat för de små innan de åkte.
Vid tre var jag bjuden hem till Matilda för en Mary Kay-klass så mamma och Hans fick va barnvakt åt Lia då Ricky skulle på hockey.
 
Lia och Lee, två små sötnosar som vi hoppas ska bli goda vänner <3
 
Det blir nog snart sängen för min del, ska bli så skönt att sova! Hoppas lilla fröken också tycker det..
 
 
//mli

Vår dag

Efter en natt med mer sömn än föregående natt gick vi upp vid 6.30 och började dagen med vårt dagliga morgonmys i sängen och frukost. Vid 12 kom Camilla och gjorde oss sällskap, vi fikade och hade det mysigt, sen följde vi henne en bit hem. Efter det hälsade vi på hos min Farmor, Lias gammelfarmor. Det var trevligt, Lia visade upp alla sina konster och så fikade vi.
 
 
 
 
//mli

Trötter

Det gick bra att söva ikväll också! Men natten till idag vaknade hon vid 1 och somnade inte om förrän efter någon timme, sen vaknade hon igen vid 5 och somnade typ 6.10 och vaknade 8.30. Kunde knappt hålla ögonen uppe men det var bara att ge sig upp och göra gröt. Trodde hon skulle sova mycket idag men hon sov bara knappt 40 minuter vid 1 så jag hann duscha under tiden.
Idag har hon inte ätit så mycket, så har hon kräkts en del och varit lite gnällig. Men också glad som hon alltid är <3 Jag funderar på om det kan vara fler tänder på G. Vi har bara varit hemma hela dagen, jag har städat och rensat lite i några skåp. Ibland är det skönt att bara vara hemma och mysa :)
 
Har ju glömt att visa vad Lia fick när vi hade namngivning.
 
Återigen stort tack allihop <3
 
 
//mli

Fint till Lia

Det har gått lite bättre nu med att söva Lia för natten, två kvällar i alla fall. Jag vill ju helst att hon ska somna själv i sin säng men just nu behöver hon nog vara nära och känna sig trygg. Så hon somnade i min famn ikväll igen utan gnäll.
Imorse vaknade hon 6.30 men verkade fortfarande trött och mycket riktigt så somnade hon om vid 8 och sov till 10 (!) Det blev en sen frukost för oss och så gjorde vi lite ärenden på stan. Ikväll var mamma och Jocke förbi en sväng och Lasse var hos oss en stund också.
 
Det här fick följa med hem från Stockholm till Lia i helgen.
 
 
 
 
 
Två tröjor, två par byxor, en cardigan och en klänning köpte jag på Zara.
Tröja och byxor från Farmor.
 
 
//mli

7 månader

Idag blev Lia hela sju månader! Känns som hon nyss blev sex månader ju.
På förmiddagen fick det bli en promenad med Matilda och Robyn till Konsum och tillbaka. Lia somnade i vagnen och sov sen ute på vår trapp, tror hon sov 2 timmar. Jag passade på att duscha när vi kom hem. Så var vi och måndagshandlade med Jocke och lagade mat som vi brukar göra på måndagar. Ikväll provade vi att köra Lia sittandes i vagnen inne en stund, hon såg så nöjd ut, som en liten prinsessa :D haha! Sen tog jag henne i famnen kind mot kind och nynnade lite, tror inte det tog mer än tre minuter innan hon slocknade. Hon var nog trött eftersom det inte blev någon eftermiddagslur. Hoppas hon sover gott nu!
 
Mammas busunge!
Såhår står hon, på händer och fötter, mest hela dagarna nu :P med rumpan i vädret!
Tröttis <3
De där goa kinderna kan jag pussa på hela dagarna! Trollunge står det på bodyn som hon har fått från mormor, byxorna är från farmor. Inte bortskämd här inte, inte alls <3
"Gäsp, mamma du ska bara hålla på och fota mig hela tiden.."
Leker hund? ;)
Hon är för go vår lilla tok!
 
 
//mli

En helg i storstan

Har spenderat helgen uppe hos Emelie och Johan i deras nya fina lägenhet i Liljeholmen.
Vi kom upp på eftermiddagen i fredags och då tog vi det lugnt, åt tacos och tittade på Idol. Lia ville inte sova fast hon var supertrött, vi höll på ett bra tag innan hon somnade i vagnen.
Igår var vi i ett köpcenter, som finns nära där de bor, och shoppade. På kvällen skulle Ricky, Johan och Lasse iväg på Supercross. Vi tjejer hade det mysigt hemma med god mat och film efter en promenad ute i det fina vädret. Det tog inte lika lång tid att söva Lia, hon somnade i min famn, men hon var ändå ledsen, vet inte vad man ska göra. Bara vänta och se om det vänder snart.
Idag tog vi tjejer tunnelbanan in till centrum och shoppade. Vi hann med att käka tillsammans allihop innan det var dags för hemfärd. Lia sov hela vägen från Sthlm till Kisa typ! Ikväll har det som vanligt varit svårt att söva henne och hon somnade i vagnen runt nio.
 
Vid Nyköpingsbro på vägen upp.
Balkonghäng i solen.
Skön stil på Lia ;)
 
Tack för en mysig och trevlig helg allihop! <3
 
 
//mli

Uggla

Kom precis hem från ett ljusparty som Camilla hade nere på sitt jobb, MX World Collection. Var med i lotteriet som det brukar vara och vann 360kr att handla för! Så det fick bli en uggla:
 
 
Tidigare idag var jag och Lia hemma hos Matilda och Robyn. Alexandra och lilla Meya som bara är 1 månad var också där. Det är så häftigt att se en liten bebis och jämföra med Lia. Det är knappt så man kommer ihåg att hon har varit så liten! Det var ju inte så länge sedan liksom.
 
Igår tog vi en promenad med Matilda och Robyn, vi stannade till vid en lekpark och gungade. Lia är fortfarande svår att söva, är ledsen och trött men somnar inte. Hoppas det vänder snart.
 
Idag blev det sovmorgon till klockan 8, skönt! Lia gör tummen upp på det. Älskade unge <3
 
 
//mli

Hemmadag

Har inte varit ute något alls idag, vädret har ju inte visat sig från sin bästa sida. Inte jag heller för den delen, imorgon är det jag som duschar, annars är det synd om dem som ska vara nära mig.
Lia tog ett långt sovpass från 11 till 13.30, det var länge sedan hon sov så länge på dagen känns det som. Hon behövde väl ta igen lite sömn. Jag passade på att städa och plocka iordning i alla skåp i köket, känns så skönt!
 
Ikväll var hon rätt trött runt sju så hon fick välling och så försökte jag söva henne i sin säng. Det gick inte så bra, vi testade vagnen men det gick inte heller. Så provade jag att vagga henne halvsittandes i min famn med nappen och snutten samtidigt som jag sjöng lite. Då slocknade hon, mamma - Lia 1-0.
 
Lasse var här och hjälpte oss fixa trappen så det inte ska knaka i den så mycket, nu slipper man gå på kanten för att det ska låta så lite som möjligt. Det går att gå i mitten som vanligt, tack Lasse för det!
 
Mamma och Jocke var förbi och hälsade på Lia en stund.
 
Lia och Gittan har namnsdag idag, Birgitta, grattis grattis :)
 
 
Det var ett tag sedan vi tog de här bilderna men vi matchade fint ;)
Lias kläder är från Ullared tror jag. Mina byxor köpte jag på "mini-Ullared" Thuns. Toppen är gammal.
 
 
//mli

En fas?

Var visst några dagar sedan jag skrev här. I fredags var Lia och jag på stan och lunchade med Gittan, så var vi och hälsade på mamma och gjorde lite ärenden. På kvällen käkade vi middag hos oss med Lasse, Gittan, Emelie och Johan. På lördagskvällen hade vi våra vänner; Madde, Jill, Pär och Björn här. Vi tittade på UFC och käkade bullar och chokladbollar.
 
Igår var det babysim igen och Lia fick prova på att vara under vattnet för första gången. Det gick bra, hon var så duktig så! Sen tog Lia och jag bilen till Kristbergs kyrka utanför Motala där Lee skulle döpas. Ricky kände sig inte kry så han stannade hemma. Det var så fint dop och efteråt fick vi smörgåstårta och fika hemma hos Vickan, Samuel och Lee. Fia var också där och det var så roligt att träffas då det var alltför länge sedan vi sågs.
 
Samuel, Sara som är Lees gudmor, Lee och Vickan.
Theo, Lees kusin, fick hälla upp dopvattnet.
Sara med sin Moa, Fia med Lee.
Lia for mest runt på golvet ;)
 
Vägen upp gick bra då Lia sov hela vägen men hem var det värre. Hon sov tills vi var innan Kisa typ, då började hon gnälla och jag stannade vid flera tillfällen men inget hjälpte. Det blev bara värre och värre, hon skrek och jag kände mig så hjälplös. Tillslut fick hon sitta i sitt babyskydd fram, vi har det bak annars, och hon grät hela vägen hem med min ena hand som tröst. Fy det var inget kul alls, vet inte om hon bara ville vara nära för hemma sen så somnade hon tätt intill mig i vår säng <3 Men väldigt sent, runt halv tio och nu ikväll somnade hon precis nyss, vid tio ungefär. Vi har försökt med allt möjligt och hon är så trött och gnuggar sig i ögonen. Jag provade tillslut med att köra henne i vagnen över en tröskel och det gick hem. Hoppas hon sover gott nu, och hoppas inte detta ska fortsätta såhär. Hon som brukar vara trött och somna runt sju.
 
Idag var vi på babysången och tog en promenad dit och hem med Matilda och Robyn. Sen var vi och handlade och lagade mat med Jocke.
Nu ska jag sova, är helt slut i huvudet efter allt gnäll och gråtande :(
 
 
//mli

Föreläsning

Kom precis hem från en föreläsning, "Barn idag och föräldrarollen". Karin Rosvall hette föreläsaren, hon var verkligen duktig och inspirerande, jag fick med mig många bra tips på hur man kan hantera olika situationer med sina barn. Att man ska titta på barnets behov, varför beteendet blir som det blir, inte bara säga åt dem vad de gör för fel. Att man ska uppmuntra och berömma, såklart, när de gör något bra, inte tjata. Ibland kan man vara dålig på att ge beröm och förklara varför man tycker att det var så bra. Vara närvarande och leka tillsammans osv.
 
Mycket är ju självklart men man behöver ibland få höra vissa saker igen och bli påmind då och då.
 
På förmiddagen var vi hemma hos Johanna och Colin. Johanna bjöd på fika och nybakat bröd, så tog vi en promenad och lekte en stund innan vi åkte hemåt igen. Tack för idag! Får ta och ses snart igen :)
 
 
Ny tröja från Lindex, byxor Bikbok.
 
 
//mli

Lekparken

Tog en liten promenad bort till lekparken som ligger rätt nära där vi bor. Kände att vi behövde frisk luft nu när vi varit inne så mycket i några dagar. Lia var ju i alla fall iväg med Ricky igår till farmor Gittan som fyllde år, jag höll mig hemma så de inte skulle bli smittade.
Ikväll har Ricky varit på hockey med Lasse så Gittan kom bort och gjorde mig sällskap. Det var mysigt att bara sitta i soffan och umgås tillsammans.
 
Att gunga är skoj :)
 
 
//mli

RSS 2.0