Grus i ögonen

Det känns som grus i ögonen efter natten till idag. Ricky och jag var på bio, senaste Hunger Games-filmen tillsammans med Björn och Stina, så Lasse och Gittan var hemma hos Lia. Hon hade somnat vid nio, vi gick och la oss vid elva och en timme senare vaknade Lia. Jag gick in till henne och hon somnade om men vaknade igen vid tvåtiden. Efter ett antal försök med både blöjbyte, välling och sövning somnade hon tillslut vid 5 (!) Skönt tänkte jag, då sover hon nog ett tag nu.. så fel jag hade, hon var pigg och vaken vid 7.20. Det var inte mamman och pappan.
Hoppas verkligen att hon sover gott inatt, nu på dagen har hon bara tagit två korta sovpass på en halvtimme typ.
 
Igår tog Lia och jag en promenad till Matilda och Robyn som bjöd på pannkakor och bus. Idag var de och Ricken hos oss på förmiddagen. Ikväll har vi haft Camilla och Ludde hos oss. Nu ska jag sova för jag orkar knappt hålla ögonen öppna. God natt.
 
Klätterapan <3
 
 
//mli

Dagarna går

Nätterna är som vanligt väldigt upp och ner. Natten till igår sov hon jättebra och natten till idag var hon vaken mellan 22.30 och 1.30. Så vaknade hon 6.30, gissa om jag var trött då! Men efter en dusch var jag piggare och vi åkte till öppna förskolan en stund. Sen har vi varit hemma, jag har fixat inför ljuspartyt som jag hade här hemma ikväll.
 
Igår tog Lia och jag bilen ner till däckverkstaden och så fick det bli en promenad hem. På eftermiddagen somnade vi gott i vår säng, det är så mysigt när hon somnar tätt intill <3
 
Bjuder på en "gammal" bild. Hon är så hårdhänt när hon gosar ;)
 
 
//mli

Nyfrissad

Idag var det dags att slinga håret igen och det fick bli ännu mörkare slingor än sist blandat med ljusa. Kul att testa lite nytt tycker jag!
Matilda var gullig och ställde upp som barnvakt, tack snälla du <3
 
Lia och jag tog en promenad i solen innan Ricky kom hem. Sen var det dags för mig att träna skivstång, är så skönt slut i kroppen nu. Hoppas det blir en bra natt med mycket sömn, natten till idag ville Lia va vaken mellan 1 och 3 typ..
 
 
Topp och kjol Lindex, skor Dinsko.
 
 
//mli

Julfeeling

Ikväll var jag iväg och övade luciasånger, jag ska nämligen vara med och lussa på Näs tillsammans med fyra andra tjejer. Det ska bli roligt! 
Annars har vi varit på öppna förskolan på förmiddagen och sen handlat mat. Jocke kom på eftermiddagen och så var mamma och Hans barnvakt eftersom Ricky kom hem sent och jag var iväg.

Igår var vi på babysim och när vi kom hem igen somnade vi gott hela familjen i vår säng. Det var så mysigt!

Sen kom mamma och Hans förbi och de följde med en bit när vi skulle möta upp Madde för en promenad.

Idag är det en månad kvar till julafton!


//mli


Jönköping tur och retur

Vi var och hälsade på hos Danne, Johanna och Leo igår och stannade kvar där tills idag. Igår hade vi fredagsmys med god Libanesisk mat och mys framför tv:n. Idag tog vi en solig men väldigt kall promenad på förmiddagen, så hann vi med både lek och lunch innan hemfärd. Ricky åkte och tittade på hockey när vi kom hem så jag och Lia hälsade på hemma hos Gittan som hade bakat lussekatter. När hockeyn var slut kom Matilda, Ricken och Robyn hem till oss på kvällsfika och bus.
 
Danne och Ricky matade änderna innan vi gick på promenad.
 
 
//mli

Ny mobil

Puh! Det tog mig en timme att få Lia att somna ikväll. Kan vara att vi varit iväg till Västervik idag och hon sov i bilen både dit och hem, samt en stund när vi gick i affärer också. Gittan var där och jobbade så vi lunchade ihop och tittade runt lite i affärerna. Så hälsade vi på Herbert, Klimpen och Monica på Herberts Guld.
 
Igår var Jocke hos oss på eftermiddagen, vi tog det mest lugnt. Jag har fått lite ont i halsen så jag var inte med på skivstången som annars är på tisdagar. Hoppas halsontet går över snart!
 
En sån här har fått bli min nya vän, en Iphone 6 i vitt och silver. Det är så smidigt när man kan kopiera över allt från sin förra till den nya. Tummen upp på det!
 
 
//mli

Nike Air Max

Nu sover vår lilla älskling i sin säng i sitt rum. Det har varit en bra natt och en mindre bra sedan vi flyttade in sängen dit. Natten till idag sov hon från åtta till sju typ, så fick hon välling och sov i vår säng en timme till. Hon vaknade vid 4.10 så jag gick in till henne, la henne ner igen eftersom hon stod upp, och la handen på hennes mage. Efter tjugo minuter somnade hon igen, det vore skönt om hon kan somna om själv, men det kommer väl så småningom. Annars var det en kanonbra natt! Natten till igår var hon vaken mellan typ 1 och 3, så det var lite jobbigt.
 
Idag var det föräldraträff på BVC, det var så roligt att träffa alla igen! Nu är det full rulle kan jag lova :) Matilda och jag tog en promenad dit och hem. Även om vädret var tråkigt var det skönt att komma ut i den friska luften.
 
Igår blev det inget babysim för vår del då Lia vaknade 8.40 eftersom hon hade varit vaken på natten. Hoppas vi kan gå nästa gång. Vi var hemma hos Lasse och Gittan på söndagsmiddag i vanlig ordning. Jag och Lia stannade kvar en stund när Ricky var på hockeyn.
 
Här kommer några bilder som jag tog på Lia för nån vecka sedan. Hon fick så fina skor av Pär och Emilia på sin namngivning, ett par Nike air max.
 
 
 
 
 
Vår duktiga tjej som vill stå upp hela tiden.
 
 
//mli

BeSafe

Efter två nätter med väldigt lite sömn kändes det underbart med en natt då hon somnade runt 20.00 och vaknade vid 6.15. Vi behövde bara sätta i nappen en gång! Jag känner mig genast mycket piggare när jag fått sova flera timmar i sträck utan avbrott. Inatt sover Lia i sitt rum för första gången, hoppas det ska gå bra.
 
Igår var vi på stan en sväng och hälsade på både mormor och farmor och på mitt jobb. Det blev en lugn kväll här hemma med fredagsmys framför Idol.
 
Idag var vi och testade bilbarnstol som vi sedan fick som en tidig julklapp av Lasse och Gittan, tack snälla ni! <3
 
BeSafe iZi Plus
 
Så var vi och firade Jocke som fyllde år i torsdags. Ikväll har Jill och Pär varit här, vi har tittat på Så mycket bättre och sett en film som var sådär. Locke, hela filmen handlade om en man som körde bil typ.
 
 
//mli
 

8 månader

Idag blir Lia hela 8 månader! På samma dag som hennes morbror Jocke fyller år. Grattis till er båda!! Vickan, Lee, Sara och Moa har varit hos oss idag. Vi käkade och fikade, så hann vi med en promenad också och en massa bus såklart!
 
Vi hann även med att ta några bilder på våra charmtroll <3
Lia, Lee och Moa.
Lia satt inte lika stilla som Lee och Moa :P Snart är det väl full rulle på alla tre!
Tack för idag kära vänner <3
 
 
//mli

Träningsvärk

Känner mig mör både i kroppen och knoppen idag. Det var en natt med dålig sömn och idag har Lia varit rätt gnällig, är väl en utvecklingsfas hon är i nu. Så tog hon ingen förmiddagslur, jag hade tänkt passa på att vila lite jag med då men det fick bli på eftermiddagen. Febern är i alla fall borta nu vilket är skönt! Igår var vi på BVC och nu väger Lia 8130gram och är 68,5cm lång. Efter det tog vi en skön promenad och Lia somnade i vagnen. Så kom Gittan förbi och åt lunch tillsammans med oss. Camilla var hos oss också en sväng.
 
 
På kvällen hängde jag med Gittan på skivstång så fick Lasse vara barnvakt åt Lia eftersom Ricky var på massage. Känns i kroppen idag och det kommer kännas ännu mer imorgon är jag rädd! Men det var på tiden att jag kom iväg och tränade.
 
Ikväll var jag hos Sarah på Ahead och klippte mig, så skönt det känns när håret är fräscht igen!
 
 
//mli

Feber

Lia tog sig ett långt sovpass mellan 9 och 12 ungefär. Så fick hon lunch när hon vaknade men hon fick inte behålla den länge för hon kräktes upp allt. Så tog jag tempen på henne och hon hade 39 graders feber. Hon har fått alvedon och känns väldigt varm. Stackars liten <3 Men hon har inte kräkts något mer och vi har fått i henne både gröt, ersättning och välling. Hoppas det går över snart!
 
Igår var vi och satte rosor på min pappas grav och sen åt vi farsdagmiddag hemma hos Lasse och Gittan.
 
Nu har Lia börjat klappa händerna, så vinkar hon ibland också.
 
Så fort hon får möjlighet ställer hon sig såhär i sängen :P hon ställer sig upp mot det mesta.
 
 
//mli

Farsdag

Finaste, underbaraste och bästa pappan som finns i hela världen ❤️️
Vi älskar dig!
 
 
 
❤️️
 
 
//mli


Heldag

Jag och min mamma bestämde oss för att åka till Ullared igår. Om man säger såhär: Åk inte till Ullared på helgerna under hösten om du vill slippa köerna, det står till och med på deras hemsida såg jag sen när vi var på väg hem.
Vi kom i alla fall iväg efter sju och var framme runt halv elva. Det fanns typ ingen ledig parkering när vi kom dit så vi fick ställa bilen på en extraparkering och åka gratisbuss till varuhuset efter 45 min letande. Sen letade vi efter en vagn i över en halvtimme, till slut frågade vi några som hade varit inne och handlat om de skulle ha sin vagn mer. Det skulle de inte så vi fick ta deras, vi fick nöja oss med en vagn. Sen var det bara att ställa sig i den långa kön som vi fick stå i för att komma in, den ringlade långt ut på parkeringen. Efter en timme och en kvart, genomfrusna, kom vi äntligen in. Det var ju som ni förstår inte så lätt att ta sig fram där inne bland allt folk. När vi hade shoppat i tre timmar fick vi stå i kö i en och en halv timme för att betala också. Sen var det bara att ta bussen till bilen och åka hem. Vi var hemma vid tio. Har aldrig varit med om något liknande!!
 
Vi fick i alla fall med oss en massa fina saker hem! Mest till Lia då; kläder, leksaker och annat smått och gott, får bli en del julklappar till henne. Till mig själv hittade jag två par svarta jeans, en t-shirt och en tröja.
 
Tack för igår fina mammi ❤️️
 
Idag har vi varit iväg och simmat, Gittan följde med istället för Ricky. Kul att fler får se hur mycket Lia tycker om att simma!
 
 
//mli

Uppochner

Det kan vara så olika hur nätterna ser ut hos oss. Natten till igår blev det inte många timmar sömn, Lia var ledsen och sov väldigt oroligt. Natten till idag var underbar! Hon sov från halv nio till sju utan ett pip. Såå skönt!

Igår var Jocke hos oss och idag hade vi Matilda och Robyn här. Nu ikväll har vi haft Lasse och Gittan här på fredagsmys.

Fick hem en tyghjälm som vi beställt på babyliam.se idag.

Nu känns det säkrare att "släppa henne lös" haha!

Imorgon åker jag och mamma till Ullared, bäst att få lite sömn, godnatt!


//mli

tisdag och onsdag

Idag har vi haft besök av Matilda och Robyn på förmiddagen, nu sover Lia gott i sin säng efter all lek och bus. Igår var vi hemma på dagen och när Ricky kom hem från jobbet åkte vi och hälsade på hos Johanna, Martin och lilla Emil som bara är sju veckor. De bjöd på mat och det var trevligt att ses och se hur de bor.
 
Tog lite bilder för någon vecka sedan, en sko kan vara väldigt rolig.
 
Tröjan är från Zara och tightsen från Cubus.
 
 
 
Vår glada älskling <3
 
 
//mli

Tänder

Eftersom Lia fortfarande har lite feber till och från så har vi bara varit hemma och tagit det lugnt idag. Vickan och Lee skulle ha kommit till oss men vi ska ses en annan dag. Sara och Moa skulle också ha kommit men Moa är förkyld. Är ju mycket förkylningar den här tiden på året tyvärr.
Nu ser man att framtänderna där uppe är på väg ner, inte konstigt att hon har haft ont och är febrig. Hon har sovit tre gånger idag mellan 10-11 tiden, 13-14 och 16-17 typ. Nu på kvällen har hon helt plösligt bara börjat gråta så tårarna rinner, så ont hon måste ha, stackars lilla hjärtat <3
I vanliga fall brukar Lia inte ha ro till att ligga och mysa men nu när hon varit lite hängig kan hon ligga lugnt i min famn.
 
Såå mysigt.
 
Natten till idag vaknade Lia några gånger, så var hon vaken mellan 4.30-6.00. Sen vaknade hon vid 8, hoppas hon sover bättre inatt.
 
Såhär blev väggen nere i källaren som Lasse har hjälpt oss med.
 
Vi beställde tapeten från photowall.
 
 
//mli

Fyrverkerier

Igår hade vi det himlans trevligt hemma hos Lasse och Gittan. Det var kul att träffas allihop igen! De bjöd på god mat och efterrätt, vi satt uppe länge och pratade om allt möjligt, sen sov vi över där till idag. 

Cilla hade två biljetter till ALV så vi var där i eftermiddags och stannade kvar och tittade på avslutnings-showen där de skjuter upp fyrverkerier och spelar musik. Superfint och mysigt! 


Lia fick lite feber så Gittan var gullig och stannade hemma med henne så jag kunde gå. Tror det är tänderna som är dumma igen. 
Annars har hon sovit hur bra som helst de senaste dagarna från halv nio på kvällen till åtta häromdagen! Utan något gnäll alls. Nattningen har också fungerat mycket bättre, nu kan Ricky söva henne också! 
Hoppas det fortsätter såhär och att Lia mår bättre imorgon <3


//mli

November

Fick hem så underbart fina vingar från Mokkasin
Vi hade en liten fotosession igår Lia och jag. Så tog vi lite andra kort med jultema.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste Lia <3
 
Om en timme ska vi hem till mamma på fika och ikväll vankas det middag hemma hos Lasse och Gittan.
 
 
//mli

RSS 2.0