Mors dag

Vaknade av att Lia och Ricky kom in med frukost på sängen till mig idag. Så mysigt! Jag fick en parfym också, den nya från Escada.

Mina älsklingar! ❤️️

Vi var och firade Emma, Rickys kusin, som fyllde 20 år häromdagen. Sen var vi hemma hos mamma på fika och på eftermiddagen åt vi mat hos Lasse och Gittan. Jag mådde lite dåligt förut eftersom vi var ute och festade igår. Men det var himlans trevligt igår :)

Sara, jag och Vickan.

Jill, Sarah, Sara, jag och Vickan :)
Tack för igår brudar!

Lasse och Gittan tog med Lia till ALV igår så då passade vi på att städa här hemma. 
I fredags var vi hemma och tog det lugnt.


//mli

Tips

Vi fick ju tabletter att ge Lia mot öroninflammationen istället för flytande. Först testade vi att krossa dem och blanda i hennes gröt, det gick okej men det var ju inte lätt att få i henne. Så kom jag på att man kan lägga en tablett i öppningen på en klämmis och så får hon suga i sig den bara. Gick hur bra som helst! Ett litet tips sådär om det är svårt att få i de små medicin.



Det blev en promenad ner till stan och tillbaka igår. Vi gick genom kyrkogården och sen hälsade vi på både mamma, Hans och Gittan. På kvällen fortsatte Gittan och jag att rensa i vår trädgård, det blir så fint!

Lia har inte sovit så bra nu några nätter, det är väl antagligen för hon har ont i öronen. Igår somnade hon efter 23, sen vaknade hon vid 1 och ville inte somna om. Fick tillslut henne att somna vid 3 och sen vaknade hon efter 9 idag.
När Ricky slutade jobbet var vi nere på stan en sväng. Han jobbar sin sista dag imorgon sen är han ledig till september! Och jag är ledig till augusti, så vi är lediga både juni och juli ihop. Det ska bli så härligt! <3 


//mli

Sulky

Vi funderar på att köpa en sulky nu till sommaren, de är ju smidiga att ha med och tar inte så stor plats i bilen som vår Emmaljunga gör. 

Jag tycker ju om Elodie Details Stockholm Stroller.



Sen kommer det komma ut en liknande från Jollyroom i juni; Petite Cherie Solei.


Den kommer kosta 1495kr och då ingår båge, mugghållare, regnskydd och en förvaringsväska.
Kanske blir en sån istället, vi får se.


//mli

Öroninflammation

Upptäckte att det hade kommit ut var från Lias ena öra i söndags morse. Vi fick komma till vårdcentralen och där sa doktorn vad vi misstänkte: att hon hade öroninflammation. Stackars lilla gumman! Jag hade det själv ofta när jag var liten, hoppas inte hon ska få dras med det nu hon också.
Vi fick medicin som hon ska ta tre gånger om dagen i fem dagar. Vi har inte haft det lätt med att få i henne den, först fick vi flytande men hon kräks upp det igen så nu ska vi prova tabletter. Det gick hyfsat bra att blanda krossade tabletter med lite gröt och puré. Hoppas det ska gå bättre nu!

Vi håller oss därför hemma om dagarna nu och både Lia och jag börjar bli lite smått rastlösa. Imorgon får det nog bli en promenad iallafall.

Igår var Madde här en sväng och på eftermiddagen kom Jocke.

Ikväll tog jag en promenad med Jill och innan dess var Lasse och Gittan hos oss och käkade. Gittan var gullig och hjälpte mig lite i trädgården.

Älskade Lia <3


//mli

Febrig tjej

Har en febrig Lia här hemma, hon fick feber igår och det har pendlat mellan 37.8 och 38.8. Hon vill helst vara nära och man märker på henne hur jobbigt det är. Det gör ont i mig att se henne må dåligt. Mitt lilla hjärta! 
Nu ligger hon och sover, hoppas hon mår bättre imorgon.

Gittan var förbi med glass till Lia.

Mamma och Hans var också hos oss en stund så jag kunde duscha. Ricky har varit iväg med jobbet från igår till idag så han kom hem på eftermiddagen idag.

I torsdags var vi på alv med Hanna, Milian, Johanna och Magnolia. På eftermiddagen var jag hos Sarah på Ahead och blev fin i håret.


Mycket fräschare nu eller hur!

Igår var Malle och Matilda här på kvällen och gjorde mig sällskap. Det var så mysigt att ses!


//mli

Dagarna som varit

Emelie fyller snart 30 så det var kalas hemma hos hennes föräldrar i lördags. De bjöd på god mat och tårta, så var det tipspromenad med frågor om Emelie.
 
Lia och Farfar Lasse.
 
Den goda välkomtsdrinken, rabarbermojito.
 
Fina födelsedagsbarnet Emelie och Lia <3
 
På söndagen tog vi en promenad ner till ALV tillsammans med Ricken, Matilda och Robyn. Det var kallt och tjejerna blev trötta rätt snabbt så vi stannade inte så länge.
Lia och jag hälsade på hemma hos Madde en stund innan söndagsmiddagen hos Lasse och Gittan.
 
I måndags var vi på öppna förskolan och Jocke kom hit på eftermiddagen.
 
Igår var vi hemma hela dagen, jag städade och vi var vid Nybble som ligger nära där vi bor och hälsade på hos fåren.
 
Idag fick det bli sångstund på Kalles med en massa bus och lek efteråt. Så var vi hemma hos Lasse och Gittan på eftermiddagen.
 
<3
 
 
//mli

Astrid Lindgrens Värld

Vi var på ALV hela familjen igår.
 
Det var spännande med de små husen.
Mattisborgen.
 
<3
 
Emil i Lönneberga.
Hej hej!
<3
 
Idag har vi varit och hälsat på där Lia ska börja i höst, på förskolan Linnea. Det känns så skönt att veta redan nu att hon ska gå där och vi tror att det kommer bli jättebra! På dagen idag kom mamma; Hans och Jocke hit, de tog hand om Lia så Ricky och jag kunde styra med lite annat här hemma. Jag rensade ogräs och gjorde fint i trädgården. Ricken, Matilda och Robyn var här och käkade grillat med oss förut.
Nu har jag intagit soffan, ha en skön helg allesammans!
 
 
//mli

Otur

Igår var det premiär på Astrid Lindgrens Värld. Vi hann tyvärr inte vara där så länge för Lia snubblade och slog munnen i ett träbord. Det blödde från munnen och hon var ledsen så vi fick gå hemåt. Hon somnade i vagnen hem och sen sov hon i flera timmar, vi fick väcka henne runt två då vi fick tid hos tandläkaren vid halv tre för att kolla hennes tänder. Det såg bra ut, som tur var, nu har hon ett sår på hakan bara. Man blir ju så orolig! Lilla älskade gumman <3

När vi kom hem från tandläkaren kom Gittan förbi en snabbis och sen kom mamma och Hans. De var barnvakt åt Lia då vi var på Musikquiz på MX World med Camilla Ludde Johanna och Tim. 

Både i måndags och i tisdags var vi på öppna förskolan. På måndagen var mamma och Hans hos oss på dagen så jag höll på i trädgården och rensade ogräs. Jocke kom också och hjälpte mig lite. 

Har varit och hämtat ut mitt nya körkort, sjukt att det var 10 år sedan jag tog det!


Lite skillnad ändå.


//mli

Fyra dagar

Torsdag:
Lia och jag var hemma hos Johanna och Emil i Knabbarp. Vi tog en promenad och Johanna bjöd på god lunch. På eftermiddagen var Lia jag och farmor Gittan på tjejkväll, butikerna i stan hade kvällsöppet med erbjudanden. Jag hittade en fin topp till mig och Lia fick fina sandaler av farmor.
 
Fredag:
Det fick bli en sväng på stan igen men den här gången med Camilla. När Ricky kom hem från jobbet tog vi en promenad bort till Lasse och Gittan. Vi stannade kvar och käkade tillsammans, det blev fredagsmys med tacopaj.
 
Lördag:
Jobb för min del, det var ett tag sedan nu och det var skoj att jobba. Ricky och Lia hämtade mig när jag slutade och vi hämtade upp Pär för att sedan åka till Kalles lek och latjo. Där käkade vi en sen lunch och Matilda, Ricken och Robyn kom också ner, även Danne kikade förbi en sväng. Sen var jag och Camilla och tittade på de som gick balen. Min kusin Daniel och mitt kusinbarn Matilda gick bland annat så det var kul att se hur fina de var. På kvällen kom Emilia och Pär till oss och vi käkade grillat kött med pommes till.
 
Söndag:
Babysim med en glad och busig Lia. Sista gången var det idag och vi får se om vi ska fortsätta nästa termin. De senaste gångerna har Lia varit rätt ointresserad verkar det som men idag tyckte hon att det var jätteskoj! När vi kom hem sov vi ett par timmar allihop då det inte blev så många timmars sömn inatt. När vi vaknade åt vi och sen kom mamma och Hans förbi. Jag passade på att städa lite medans de lekte. Nu ikväll var Lia och jag hos Lasse och Gittan en sväng, Ricky målade i garaget.
 
 
 
<3
Några bilder på Lia och Ricky från när vi släppte upp ballonger på Emils namngivning.
 
 
//mli

Aj aj

Det gör ont att betala dyra pengar hos tandläkaren. Mycket ondare än att borra om ni frågar mig. Var där igår och fick laga ett hål. Så fick vi ta bilder i någon grej som fotade hela käken runt om liksom, eftersom min tandläkare inte såg hur en visdomstand växte på de vanliga bilderna. Har tydligen en visdomstand som växer rakt på de övriga tänderna i underkäken. Kommer alltså behöva operera bort den! Känns inte alls bra att de ska skära och hålla på i min mun. Buhu.
Men det är lika bra att ta bort den och den andra som är på andra sidan eftersom det lätt blir inflammerat när de är så långt bak. Bara att bita ihop! Eller kanske gapa då..

Vi har varit på öppna förskolan både i måndags och igår. Idag har vi varit i lekparken en sväng och hälsat på hos grannarna Matilda, Leo och Hanna. 

Det är härligt att bada i badkaret tycker Lia <3


//mli

Tjejkväll

Igår kväll hade vi tjejkväll hemma hos mig. Vi åt ost, kex, korv, skinka, frukt och en massa gott. Alla tog med lite var och det är så trevligt när man kan sitta och prata och äta gott tycker jag :) 
Det var så himla kul att ses!

Johanna, Vickan, Camilla, Jill, Johanna, Sara och jag.

På dagen igår var vi hos Lasse och Gittan på lunch och sen lämnade vi Lia hos dom då hon skulle sova där till idag.

Idag har vi varit på middag hos Rickys kusin Lars och hans sambo Cissi i Västervik.

Vi hande tänkt fixa i trädgården i fredags men då var det ju så dåligt väder så vi stannade inne. Mamma Hans och Jocke var och hälsade på en sväng. 


//mli

RSS 2.0