Vinst

Lia har blivit förkyld, hon snorar, nyser och hostar. Men hon är pigg och glad som vanligt! Så pigg att hon inte vill sova om kvällarna. Trodde hon äntligen somnade vid nio förut men hon vaknade igen och var hur pigg som helst. Fick henne äntligen att somna strax innan elva. Igår somnade vi allihop i vår säng vid tio, sen bar jag in henne till hennes säng efter en stund. Vi sover alla mycket bättre när Lia sover i sin säng men det är himla mysigt att ha henne nära. Undrar varför hon helt plötsligt inte vill sova. Kan ju vara att hon är förkyld och sen kan det även vara att vi ställde fram klockan. Jaja, hoppas det vänder snart.

Ricky var iväg fredag till lördag så i fredags var Jill hos oss och vi kollade på fotbollen. I lördags tog vi en runda på stan med Camilla. Så var vi och hälsade på hos farmor och farfar. På kvällen gjorde Madde mig sällskap i soffan. Mysigt att umgås med familjen och vännerna <3 

I söndags var vi och simmade, på eftermiddagen var vi hos Lasse och Gittan på söndagsmiddag.

Lia och jag har mest varit hemma igår och idag eftersom hon är förkyld. Jocke var hos oss igår och Mamma och Hans kom förbi en stund också. Jag har städat här hemma på övervåningen och gjort fint i badrumsskåpen. Imorgon får det bli städning av källaren, sen är det rent och fint till påskhelgen här hemma.




Just det, jag vann en sån här fin förvaringspåse i en tävling som Pärlis.se hade på Instagram! Så himla roligt :D
Jag som bloggat om just dom här, hihi!


//mli

Trianglar

Vi följde med Gittan till Västervik igår på förmiddagen. HIttade ett par skalbyxor, två pyjamaser, vantar och tre bodysar till Lia. Så fick det bli ett påslakanset från Hemtex som jag tittat på länge, också det till Lia. Det fanns samma mönster till vår säng också, får nog bli ett sånt nästa gång jag besöker en Hemtex-butik.
 
¨
Såhär ser det ut.
 
Idag har vi haft Madde hos oss, vi lunchade och åt våfflor tillsammans.
 
 
//mli

Måndag och tisdag

Idag har vi varit på öppna förskolan, hann med att tvätta bilen innan och när vi kom hem igen fick det bli vila både för Lia och mig. Jag hade huvudvärk och var lite trött eftersom Lia har börjat gå upp runt 6 numera, hoppas det bara är tillfälligt. Som tur var gick huvudvärken över och vi tog en lång skön promenad till kyrkogården och tillbaka hem igen. Ikväll har jag varit på skivstång med Matilda och när jag kom hem typ kvart i sju sov Lia. Hon hade varit helt slut och somnat snabbt sa Ricky. Blir nog en tidig morgon imorgon också.
 
Igår var vi på stan en sväng och så var vi och handlade mat. På eftermiddagen kom Jocke hit så vi lagade mat och var ute med Lia i trädgården en stund.
 
Lia var så vårfin igår i sin jacka från Kappahl, byxor från Ellos och skor från Kavat.
 
 
//mli

Kalas

Här hemma har vi haft kalas i dagarna två för vår Lia. Vi fick skjuta på det en helg för att vi var sjuka förra helgen, tur att så många kunde den här helgen också. Igår kom några av våra vänner hit och vi bjöd på marängsviss. Det var full rulle med fem små barn mellan 6 och 15 månader. Tack allihop för en mysig dag!
Lia tackar så mycket för de fina presenterna <3
 
 
Så spännande att öppna paket!
 
Idag var våra familjer här och grattade Lia.
Mer paket!
 
 
Första tårtan var god, men lite hård. Hihi. Vi vuxna åt cheesecake med blåbär och hallon på.
 
I eftermiddag har Lia och jag varit hos Lasse och Gittan på söndagsmiddag, Ricky var och fiskade med Ricken. Ikväll gick det bra med välling och Lia somnade direkt efter, så skönt.
 
 
//mli

Rocka sockorna

Vi har hållit oss hemma om dagarna den här veckan för att inte smitta andra med magsjukan vi haft. Lasse blev dålig men inte Gittan, hoppas vi har utplånat den nu! Har städat och fixat här hemma så det ska vara rent och fint till kalaset imorgon.
 
Igår var Camilla hos oss på förmiddagen, vi gick en promenad och satt ute i det fina vädret. I onsdags var Pär och Emilia hos oss på kvällen.
 
Idag har vi rockat sockorna jag och Lia.
 
Lia har inte haft någon vidare bra matlust efter magsjukan, nu börjar hon äta mer normalt igen men igår ville hon inte ha pannkakor till exempel som hon annars gärna äter. Välling går inte alls på kvällarna, hon blir ledsen och vill inte ha. Blir ju lite svårt att söva henne och det känns som att hon är hungrig. Igår fick vi ge gröt igen nästan vid 22 så hon kunde somna mätt. Lilla gumman <3 Men när hon vaknar på morgonen går välling bra. Hoppas det vänder.
 
 
//mli

Inte som planerat

Helgen blev inte riktigt som den var tänkt. Vi skulle ha kalas för Lia både på lördagen och söndagen men på natten till lördagen kräktes Lia. Natten till igår var det min tur och även Ricky blev dålig igår. Ricky och jag var så dåliga att Lia fick vara hos farmor och farfar igår. Tack snälla ni för hjälpen! <3 vi hade inte klarat det utan er. 
Nu blir det att stanna hemma hela veckan så att vi inte smittar ner någon.
Vår utslagna hjälte <3


//mli

Grattis älskade Lia!

Världens finaste och underbaraste Lia blev 1 år idag. Vad fort tiden går, det känns inte som det var så mycket som ett år sedan vi snuffade på henne då hon var alldeles nyfödd. Jag tycker det är så spännade att följa hennes utveckling och personlighet, det händer så mycket nytt hela tiden. Hon är helt fantastisk! <3
 
 
Tog den här bilden på henne idag, vår fina älskling!
 
Vi var och lunchade tillsammans med Ricky och farmor Gittan på Royal. Så hälsade vi på mormor Anita på jobbet, morfar Hans var där också. På eftermiddagen sov vi hela familjen en stund och när Lia vaknade fick hon paket och frukttårta med grädde.
 
Igår var vi på öppna förskolan och träffade flera kompisar från föräldragruppen. På eftermiddagen när Lia sov putsade jag klart fönsterna och passade på att sitta ute lite i solen.
 

//mli

Gunga

Det fick bli en sväng till Kalles idag och efter det hängde jag på Kristin och Julia med sina små Emma och Ture till Bakfickan. Vi har gått i samma föräldragrupp och det är så kul att ses då våra barn är i ungefär samma ålder. När vi kom hem hade Lia somnat i bilen så jag bar in henne till hennes säng där hon sov vidare i två och en halv timme. Jag hann med att laga kycklingpaj, städa och läsa lite under tiden hon sov. När Ricky kom hem var vi ute i trädgården och gungade. Lia har fått en tidig födelsedagspresent av farmor och farfar och de var förbi en sväng förut ikväll.
 
 
Gunga är skoj!
 
Igår var vi hemma och jag städade och putsade fönster. Nu är det bara fönsterputsning utvändigt kvar, får försöka mig på det imorgon. Gittan kom förbi och tog med Lia på en promenad så jag kunde städa klart. På kvällen var det dags för skivstång igen.
 
 
//mli

Vitt vitt vitt

En sån här skulle vara superbra till att lägga alla Lias leksaker i. Så är de ju så himla söta och fina också!
Finns bland annat på Bluebox.
 
Sparkbil Classic Racing Vit
Den här kommer Lia få av oss när hon fyller år på fredag.
 
Och den här fina jackan från Kappahl.
 
Lia och jag tog en promenad till öppna förskolan där det bjöds på våfflor. När vi gick hem igen somnade hon i vagnen och jag tänkte att jag kunde sätta mig i solen en stund. Hann knappt ta ut en stol så vaknade hon, vi tog en upptäcktsfärd i trädgården istället. På eftermiddagen kom Jocke till oss och senare kom Gittan och Lasse förbi också. Mitt projekt denna vecka är att få det fint här hemma till helgen, jag ska städa och putsa fönster tänkte jag.
 
 
//mli

I gräset

Vi har varit i Västervik hela dagen för Ricky har hjälpt sin kusin Lars och hans sambo Cissi med deras badrum. De bjöd på god lunch och fika. Jag, Lia och Cissi passade på att njuta av det fina vädret.
 
Lia hade på sig sin mysiga tröja från Zara och skorna från Lindex, de är lite för stora än och hon har inte lärt sig att gå med skor.
 
Lia på upptäcktsfärd.
 
Gräset är spännande att känna på.
 
 
 
Finaste älsklingen <3
 
Igår hade vi Jacob, Hanna och Silas hos oss på fika och innan de kom var Lasse och Gittan förbi en stund. Sen fick vi lunch hemma hos mamma. På kvällen såg vi på en film tillsammans med Pär och Emilia. Är alltid lika mysigt att umgås med familj och vänner!
 
 
//mli

Vårkänningar

Vi har spenderat dagen ute i Knabbarp tillsammans med Johanna, Emil och Madde. Vi lunchade och tog en promenad så de små somnade. Då passade vi på att sätta oss i solen på altanen och fika. De bor så himla fint nära vattnet. Det är så härligt att vi har våren och sommaren framför oss tycker jag!
 
 
På eftermiddagen fixade både Ricky och jag nya brillor på Synsam. Har haft mina i flera år nu så det var verkligen på tiden. Dessutom var de bågarna från Efva Attling som jag spanat in länge nedsatta i pris, det tackar man för.
 
Igår tog Lia och jag en promenad ner till öppna förskolan, det var ju fint väder igår också. På kvällen hängde jag, Camilla och Jill hemma hos Jill, hon bjöd på goda hembakade kakor.
 
Det har blivit en hel del promenader nu de senaste dagarna, är ju så mycket skönare ute nu. Vi tog en morgonpromenad ner till Kalles lek och latjo i onsdags. Känns skönt att röra på sig lite.
 
Rör på sig gör ju den här gullungen minst sagt. Det går undan nu!
Outfiten är från Lindex.
 
 
//mli

1 årskontroll

Lia blev vaccinerad på 1 årskontrollen idag, hon blev ledsen men det gick över efter en liten stund. Nu är hon 77cm lång och väger 9,8 kg ungefär. Förut var jag iväg på skivstången, det var rätt tugnt idag men som alltid känns det så bra efteråt.
Igår var vi iväg till öppna förskolan, Lia verkade trött efter en stund vilket inte var så konstigt då hon vaknade 5.40 och sov en liten stund mellan 7.30-8.00. När vi kom hem sov hon nästan i tre timmar. Idag vaknade hon vid 6 och sov sen mellan 11 och 13. Hon kanske kommer börja sova en gång på dagen istället för två, vi får se helt enkelt, det kan ju ändras rätt snabbt har man ju märkt.
 
Både Lia och Ricky ligger och sover just nu, jag ska nog göra dem sällskap snart.
 
 
Den här klänningen fyndade jag på Lindex för några veckor sedan.
 
 
//mli

Mamma på fest

Nu var det några dagar sedan jag skrev ett inlägg här. Vad har hänt sedan sist då?
I torsdags var Jocke och jag på stan med Lia. Vi var en sväng på bokrean, jag hittade ett par böcker till mig själv. Så följde vi med mamma upp till Hans en stund på hennes lunch också.
I fredags hoppade jag in och jobbade mellan 16-18, fick ta hål i örat på en kund, var ju ett tag sedan men det gick så bra så. På kvällen käkade vi hemgjord pizza och försökte få Lia att somna. Hon somnade närmare 22 och på natten vaknade hon och var jätteledsen. Det gör så ont i mig när hon är ledsen och otröstlig. Antingen var det väl magont, tandont eller något helt annat, svårt att veta ibland. Hon fick sova hos oss och runt 1.30 bar jag in henne till sin säng.
 
På lördagen skulle jag jobba 10-14, var rätt trött efter natten men det gick bra ändå. Lia var med farmor Gittan på dagen då Ricky och Lasse höll på och fixade i vårt garage. Senare på eftermiddagen tog jag med mig Lia ut till Fjälster för att gratta Madde och Monica som har fyllt år. På kvällen hade vi tjejfest hemma hos Madde; Jill, jag och Madde. Hon bjöd på marängsviss och kaffedrinkar, så åkte vi till Metropol. Det var jätteskoj att ses och roligast är det ju alltid på förfesten!

Idag var vi och simmade med Lia och efteråt ville hon sova i tre timmar! Så snäll hon är mot sin mamma som var lite trött efter gårdagens festande ;) Eller hur. På eftermiddagen var vi på söndagsmiddag hos Lasse och Gittan.
 
 
 
 
//mli

RSS 2.0