Julaftonsoutfit

Såhär såg jag ut på julafton:
 
Klänning från H&M och sockar från Intersport. Mysigt med sockar ju, och skönt.
 
Idag fick jag sovmorgon till 11, Lia vaknade vid 9 så det var ju inte så tidigt men ändå. Vi tog in henne till oss runt 4 eftersom hon vaknade till då och fick välling, hon sov sen lite oroligt och jag sover inte heller så bra när det är någon som sparkar och far runt. Ricky fick sovmorgon igår så idag var det min tur. Imorgon ska jag jobba 10-18, ska bli kul!
 
 
//mli

Pulkapremiär

På juldagen provade vi pulkan som Lia fick i julklapp av farmor och farfar, hon fick en av morbror Jocke också men den får vi byta till något annat.
 
Gullunge!
Var ju så soligt så hon fick ta på sig sina solbrillor.
 
Idag har vi tagit det lugnt här hemma, tog en skön "tupplur" mellan typ 11 och halv 2 hela familjen. Det behövde vi nog, samla lite nya krafter. På kvällen var vi bjudna hem till Emelies föräldrar i Horn. Lia var så trött strax innan vi skulle åka och hon somnade snabbt i bilen. När vi kom fram sov hon fortfarande men vaknade till när vi tog upp henne. Hon hade nog viljat sova mer för hon var gnällig och ledsen nästan hela tiden. Vi stannade inte så länge men det var kul att träffas och se hur de bor.
 
 
//mli

Julen 2014

Vilka intensiva men väldigt härliga och mysiga dagar vi har haft tillsammans med släkt och vänner.
 
På julafton åt vi grötfrukost hos mamma, Hans och Jocke. Vi hade även julklappsutdelning innan vi åkte hem igen för att göra oss fina.
 
Bus!
Brorsan.
Morgonpigga familjen ;P
Nöjd tjej!
 
När vi var klara åkte vi ut till Fjälster där min morbror med fru bor, Thomas och Monica. Deras döttrar (mina kusiner) Anna, Madde och Marika var där och Annas sambo Tommy. Mamma, Hans och Jocke kom också dit.
 
Mina älsklingar!!
Läser lite med Madde.
Myser med mormor.
Lia och Marika.
<3
Min familj <3
Lia är nyfiken på paketen.
 
Vi hann med att äta mat och cheesecake innan vi åkte vidare till Ekelöfsläkten och firade jul. Där var vi över 30 personer så jag kommer inte att skriva allas namn :P
 
Tomten delar ut paket till barnen.
Hej tomten!
Busar hos farmor.
Min fina Älsko.
På golvet och öppnar paket.
Draken som Lia fick av oss var rolig.
 
På juldagen var vi hemma hos Rickys farbror Kjell och hans fru Maud på den årliga kalkonmiddagen.
 
Johan och Lia.
Emelie och Lia.
 
Du och jag <3
Kärlek!
 
Gittan tog med sig Lia hem och jag fortsatte hem till Camilla och Ludde medan Ricky spelade poker med grabbarna. Madde och Jojjo kom också dit och de skulle till Prime så jag hängde på dit. De släppte 200 biljetter i dörren, annars behövde man förköp som vi inte hade. Vi stod där och köade i kylan över en timme! Men vi kom in :) Det var kul, var ju ett tag sedan jag var ute om man säger så.
 
På annandagen tog jag, Emelie och Gittan en promenad ner till stan för att kolla rean. Jag hittade två blusar på Downstairs. Så var vi bjudna till Rickys mormor Silva på lunch allihop och på kvällen åt vi tacos hemma hos oss, det satt fint efter all julmat.
 
Idag tog jag Ricky och Lia en runda på stan. Jag hade lagt undan lite kläder till Lia på Lindex som vi köpte. Ricky hittade lite kläder på Boston och jag hittade en jacka där som fick bli en tidig födelsedagspresent från Ricky till mig. Tack baby ;)
Jag tog med mig Lia ut till stugan där mamma, Hans, Jocke, Thomas, Monica och Madde var. Så hängde mamma och Hans med mig hem efteråt då Ricky var på hockey. Ikväll tar vi det lugnt här hemma med ett glas rött. Skål!
 
 
//mli

God Jul

God Jul och hoppas ni alla får en mysig dag! <3
 
 
//mli

Julkort

Skickade några julkort i år, med bilder på vår fina Lia <3 

Framsidan.

Baksidan :D

Tog bilderna själv hemma i vår säng. Det var inte lätt att få till dem eftersom hon ville krypa iväg mest hela tiden. Men det är kul att ta egna bilder tycker jag.

Idag har vi styrt en massa hemma, städat, klätt granen och gjort fint. Ikväll är vi hemma hos Lasse och Gittan med delar av släkten. Lia sover gott i resesängen, hoppas det går bra att ta med henne hem i vagnen sen.


//mli

Skillnad

Idag träffade Lia och jag Emma och Madde, vi tog en sväng på stan tillsammans. På eftermiddagen var Annelie, Fredrik och Isa hos oss på fika. 
 
Det är så roligt att kolla på bilder från förra året och jämföra.
 
När jag tog de här bilderna förra året skulle vi på julbord på Fredensborg. Jag var då i vecka 26, lite rundare. Med Lia i magen <3
 
Och här är bilder från när vi skulle på julbord med Rickys jobb i Västervik.
Var länge sedan jag var såhär smal, om jag någonsin har varit det ärligt talat. Amningen har verkligen gjort sitt och jag har inte gjort något alls för att gå ner i vikt. Äter ungefär som vanligt om inte mer onyttigheter än innan. Min barnmorska sa att endel rasar i vikt efter förlossningen och jag är tydligen en av dem.
Jag trivs i att vara smal men jag vill gärna ha tillbaka mina bröst och bygga lite mer muskler. Så behöver jag ju en ny garderob, typ. För att inte tala om håret, det saknar jag också. Men tänk vad en kropp är fantastisk egentligen!
 
 
//mli

fjärde advent

Nu är det inte många dagar kvar till julafton, hade varit så mysigt om det kom snö tills dess men det verkar ju inte som att det blir så. Idag har vi haft besök av mamma och Hans en snabbis när de var ute och gick. Så var Daniel Johanna och Leo här på fika och lek på förmiddagen. På eftermiddagen var vi hemma hos Lasse och Gittan på söndagsmiddag. Nu ikväll har vi haft fullt upp med att natta Lia, det har funkat helt okej med min nya taktik men ibland tar det över en timme, som ikväll, och ibland inte alls lång tid. Skönt att slippa gå runt och bära på henne är det iallafall!
 
Igår var vi på marknaden jag, Lia, mamma, Hans och Jocke. Det var mysigt att gå där tillsammans men väldigt kallt, burr! Vid två var det dags för kalas för Robyn som fyller 1 år på julafton. Nästan hela gänget var samlat, vi fick gott fika och så pysslade vi tillsammans, hur mysigt som helst! På kvällen var vi hos oss, grabbarna spelade tv-spel och så satt vi och snackade mest.
 
Pyssel! Grabbarna var påt direkt ;)
 
Det blev många fina pyntgrejer.
 
Min smällkaramell.
 
 
//mli

Utvilad

Vår älskling sov hela natten från 22 till 8! Efter två sömnlösa nätter satt det fint kan jag lova. I tisdags började hon hosta och var lite snorig, natten till igår hade hon svårt att andas. Vet hur jobbigt det kan vara att inte kunna andas ordentligt då jag själv har astma. Tyckte så synd om henne <3 
På dagen igår fick vi en tid hos doktorn som sa att det antingen var en förkylning som satt sig på lungorna eller om det kan vara astma. Vi fick medicin som hon ska inhalera genom en grej, det är inte lätt att få henne att andas i den. Hon tar bara bort ansiktet hela tiden. Men det gick rätt hyfsat bra första gången och då märktes det att hon fick lättare att andas. Så somnade hon strax därefter och sov ett par timmar, lilla hjärtat.
Vi ska komma tillbaka igen när det blivit bättre och se så det inte är astma, hoppas det bara är en förkylning!

Mammas hjärtegull <3

Vi var hemma hos Fanny och Ebba i tisdags och träffade flera från föräldragruppen. Fanny bjöd på gröt och fika, det var mumsigt och så var det roligt att träffas igen! 

Igår på kvällen kom Lasse och Gittan till oss en stund.

Höll på ett bra tag med att söva Lia igår. Hon verkade trött innan 19 så vi försökte med att vagga och gå omkring med henne. När man lägger ner henne så vänder hon sig om och ställer sig upp. Tillslut fick hon följa med ner till tvn och vi provade några fler gånger att söva henne utan något lyckat resultat. Runt 21 lägger jag henne i hennes säng och hon ställer sig upp som vanligt. Jag satte mig på en stol bredvid sängen och la henne ner flera gånger men hon reste sig hela tiden. Efter en timme ungefär så börjar hon gnälla lite och jag provar att lägga henne igen.. Efter ett tag ligger hon kvar och somnar tillslut! Dessutom sov hon ju hela natten utan ett pip. Ska fortsätta med den här metoden tänkte jag och se om det fungerar.


//mli

Lia och Lee

Det gick bra att jobba igår, kändes lite ovant vissa stunder och precis som vanligt på samma gång. Men det var kul!
 
Är så ovant att ta på sig alla smycken också, jag har ju typ bara örhängen på mig nu för tiden.
 
På morgonen igår var vi på babysimmet, det var sista gången för den här terminen. Vi ska fortsätta nästa termin också. Efter jobbet var vi hos Lasse och Gittan på söndagsmiddag.
 
Idag har Lia och Lee busat här hemma. Är alltid så kul och mysigt att ses <3
 
 
//mli

Lucia

Dagen har gått i ett för min del. Vi var och sjöng på Erikshjälpen på förmiddagen. Så var vi på Kalles lek och latjo med Matilda, Ricken, Robyn, Pär och Emilia. På kvällen var det dags att lussa på Näs, det var så mysigt och kul att så många var och tittade!
Lia blev 9 månader idag också, tiden bara rullar på.


Igår var vi på julbord med Rickys jobb i Västervik.

Stina och jag med våra klubbor :)

Jag körde hem och det var snöigt och blåsigt så jag fick köra rätt sakta.
Mamma och Hans var barnvakt och Lia hade inte somnat förrän halv elva! Mamma sov över så hon kunde ta hand om Lia ifall hon vaknade under natten eller om hon vaknade tidigt. Hon sov hela natten, antagligen för att hon somnade så sent, och vaknade runt 8-9.
 
Får nog bli sängen för min del, är helt slut! Imorgon ska jag hoppa in och jobba lite, bäst att vara pigg och utvilad känner jag.


//mli

Hoppas det vänder

Lia brukar vakna någon gång under natten och oftast tar det någon timme innan hon somnar om igen. Natten till idag till exempel vaknade hon 2.30 och hade bajsat. Jag bytte blöja och försökte söva henne, efter en halvtimme gav jag upp och gav henne välling. Så fick jag gå runt med henne i famnen efter vällingen och hon somnade till slut vid 3.30. Ibland räcker det med att ge henne nappen bara men oftast får man ta upp henne och ge välling för att hon ska somna om. Det vore så skönt att få sova hela nätter!
 
Hon sov i alla fall till 8.15 typ så det var ju skönt. Annars idag har vi varit hemma, var en sväng till Ica och hämtade paket från Partylite bara. Nu på kvällen var jag och Jill på tjejkväll som Downstairs och JSY hade. Det var 20% på allt så jag köpte en lång svart cardigan och ett par vita varma vinterkängor. Så hade vi luciarep efter det, nu ska vi sjunga på nyöppningen av Erikshjälpen på lördag också.
 

Mina hjärtan <3 <3
 
 
//mli

Som en fisk

Fick bilderna som Marcus Alsér tog under vattnet. 




Vi tycker bilderna blev jättebra! Iallafall på Lia ;) 

Vår lilla fisk, Lia är ju född i fiskarnas tecken. 

Idag var Johanna och lilla Emil hos oss, vi höll oss inne eftersom det var så tråkigt väder. Käkade lunch och fikade tillsammans, det var himlans trevligt att ni kom :)
Ikväll var Ricky, Pär och jag på bio, Hobbit-filmen. Tyckte den var sådär, typ krig hela filmen.


//mli

Promenader och skivstång

Helgen fortsatte med middag hemma hos min mamma på lördagseftermiddagen. På kvällen ville inte Lia somna runt sjutiden som hon vanligtvis gör nuförtiden. Så vi hade mys i soffan hela familjen! <3 

På söndagen var det babysim och det var en kille där som fotade under vattnet. Vi fick till en bild på Lia och en på Lia och mig. Ricky hade ju sina linser i så det var ingen bra ide för honom att vara under vattnet. Så bakade vi lussebullar och åt middag hos Lasse och Gittan.

Igår tog vi en lång promenad med Madde och Jocke. Idag har vi haft Hanna och Milian hos oss, det blev också en promenad och då somnade både Lia och Milian efter allt bus.
Ikväll har jag varit på skivstång också, bra va? Visst är jag duktig! ;)


Sötisar!


//mli

Husmus

Lia fick följa med Lasse och Gittan ner till stan för ett par timmar sedan. Jag tog en dusch i lugn och ro samt passade på att fixa naglarna. Vi ska ner till stan jag och Ricky med sen när vi blir klara.
Vad har hänt de senaste dagarna då? Jo i torsdags var vi på stan på eftermiddagen, hejade både på farmor och mormor, så var vi och käkade på 48:an med Madde.
Igår var vi på julavslutning på öppna förskolan, vi dansade runt granen, fikade och så fick alla barn varsin liten mjukismus i julklapp.
 
Lia fick en vit. Så snällt av dem tycker jag!
 
På kvällen igår kom Jill hit och såg Idolfinalen med oss.
 
 
//mli

Snöflinga

Burr så kallt det börjar bli ute nu. Fick skrapa framrutan på bilen nu ikväll efter sångrepet inför Lucia. Idag provade jag att göra skumtomtefudge, har inte smakat än men vi får hoppas att det smakar gott! Matilda, jag och våra små tog en promenad till Camilla och tog en fika på hennes jobb.
 
Igår tog jag med Lia på en promenad för att leta efter något att hänga upp i hennes fönster. Skulle vilja ha en snöflinga, men hittade ingen bra.
 
Arctica Vit 35Cm Julstjärna
Den här var fin tycker jag.
 
Eller en sån här.
Vi får se vad vi kan hitta på.
 
På kvällen igår var jag på skivstång, känns så skönt att komma igång med träningen, en gång i veckan iaf! Så blir det ju en del promenader också.
 
 
//mli

1 december

Nu går vi in i december månad och jag börjar få lite julstämning av alla julstjärnor och ljus som lyser upp. Det är så mysigt! 

Kolla så fin ljusstake Ricky gjorde till mig!



Jag fick upp det mesta av julpyntet igår och idag köpte jag hem lite blommor också. 

Igår var mormor med och tittade på när vi var på babysimmet. 



Det är så kul att bada tillsammans!

Så tog vi en promenad igår hela familjen och på eftermiddagen åt vi söndagsmiddag hos Lasse och Gittan.

Idag har Lia och jag varit på öppna förskolan och efter det var vi och fikade med Camilla. Så var vi och hälsade på Malin och Hilda på jobbet. 
Ikväll var vi hemma hos familjen Jonsson, de bjöd på goda nybakade lussekatter. Ska också baka det i veckan tänkte jag.


//mli

RSS 2.0