Årets kräftskiva

I helgen var det dags för årets kräftskiva som vi brukar ha ute i stugan.
 
Ludde och Ricken är redo för kräftfiske.
 
Om man är frusen av sig är det bäst att klä på sig ordentligt, som Jillan och jag :)
 
Har det mysigt och varmt framför brasan.
 
 
 
 
Dags att vittja!
 
Blev en hel del, 200st typ!
 
 
Natten till lördagen sov jag och Ricky i stugan, Lasse och Gittan var barnvakt åt Lia. Det hade gått fint och de kom ut med henne på förmiddagen på lördagen.
 
Ricken, Robyn, Lia och Ricky. Matilda syns där emellan också ;)
 
 
Fix inför kvällen.
 
Tjejerna har det bra hos Pelle och Björn :) De matchade varandra i prickigt dessutom ;)
 
 
Jills goda hallonpannacotta.
 
Så var det dags för Rickys tipspromenad.
 
Det var en väldigt speciell tipspromenad om man säger så. Normala frågor och så.. Matilda var den som tog hem segern!
 
Mina hjärtan!
 
Emilia och Lia.
 
När de små hade somnat var det dags att ta fram kräftorna!
 
 
 
<3
 
Ricken och Matilda.
 
Vi.
 
Hela gänget :) Tack allesammans för den här gången!
 
Idag var vi på babysim och vi skulle vara där 8.30, som tur var blev det inte så sent igår och Lia vaknade vid 6. När vi kom hem var vi alla trötta så det har varit en slappardag här hemma. Ricky var ute och hämtade grejer i stugan och jag har packat upp och tvättat lite annars har vi inte gjort mycket.
 
 
//mli

Tjejkompisar

Har varit i Åtvid hos Sara och Moa idag, Vickan och Lee var också där. Sara bjöd på god lunch och fika, så tog vi en promenad. Tjejerna somnade allihop tillslut men vaknade rätt snabbt igen när vi kom hem. Vi hade en liten fotosession med våra prinsessor innan vi åkte hem.
 
Hur söta kan man vara?! <3
Lia ville bara fram hela tiden ;) haha!
 
Så fick hon låna Moas "gungstol" där satt hon lugnt och tyst en stund.
 
Med våra töser <3
Här låg de i magen, galet!
 
Igår var Lia och jag på BVC och träffade alla mammor och barn. Nu har Matilda och Robyn joinat vår grupp också vilket är superkul! Vi tog en promenad ner tillsammans och efteråt gick vi en runda till. På BVC fick alla bebisar varsin tandborste, Lia har fått en tand nere i munnen så vi får börja borsta den nu :) Gör rätt ont när hon biter tag i bröstvårtan ibland kan jag ju säga.. tur det inte händer allt för ofta.
 
 
//mli

Början på denna vecka

Den här veckan började med en "vara hemma dag". Var och hämtade Jocke då det regnade så dant annars brukar han cykla till oss. Vi lagade mat och lekte med Lia.
 
Idag mötte vi upp Matilda och Robyn, så tog vi en promend till Pia som håller i "babysimmet" som startar på söndag. Vi fick se en film och träffa de andra som ska vara med, det kommer bli så roligt tror jag! Sen tog vi en promenad hem, Lia och jag följde med Matilda och Robyn hem en stund. Ikväll hade vi Camilla och Ludde hos oss på lite fika.
 
Topp och byxor köpte jag på Thuns. Skorna är från Dinsko.
 
 
//mli

This weekend

Har varit iväg hos våra vänner Vickan, Samuel och deras Lee i helgen. Vi åkte upp till Linköping igår och så lunchade vi på stan innan vi tog bilarna till Österstad där de bor. De bjöd på god mat och så spelade vi maxi yatzy, blev såklart en hel del mys med våra tjejer också <3 Så åkte vi hem igen idag på förmiddagen.
Sötnosar! Vi köpte en gåstol till Lia på Babyproffsen, den var skojjig att sitta i!
 
Lia och jag tog en promenad med mormor, min mamma, och på kvällen kom först Lasse och Gittan förbi och lite senare kom Björn och Stina förbi en stund. När vi var på Ica förut idag sprang vi på Pär och Emilia, vi får ta och ses snart med vårt "gäng" tycker jag :)
 
I fredags var vi hemma hos Ricken, Matilda och Robyn. Vi beställde hem Pad Thai från Lilians Lotus och hade det mys. Vi hade med gröt så Lia åt det och fick somna hos dom. Sen var det bara att sätta henne i bilstolen och åka hem, hon vaknade till när vi kom hem men somnade snabbt om igen så det gick bra.
 
 
//mli

Förändring

Hade bokat in en tid hos Sara på Ahead idag. Först hade jag tänkt det vanliga med att klippa toppar och slinga utväxten men nu när jag ammar har jag tappat en del hår och det känns bara allmänt risigt. Så vi väntade med slingorna till ett senare tillfälle då jag kände att det sliter ännu mer och utväxten var inte så farlig. Har funderat tidigare på att klippa av en bit för att det ska se fylligare och fräschare ut och - så fick det bli!
 
Är helnöjd, tack Sara!
 
Annars idag har vi lunchat på Stadshotellet, jag, Lia, Ricky, Gittan och Johan som är hemma i Vimmerby några dagar. Sen gick jag runt i affärer med en sovandes Lia i vagnen, var på Erikshjälpen bland annat innan vi åkte hem igen då hon vaknade. Ikväll har vi ätit middag hos oss med Lasse, Gittan och Johan.
 
Igår var vi bara hemma och på kvällen kom Jill förbi på lite fika.
 
 
//mli

Shopping

Har spenderat dagen på stan idag med Camilla. Vi shoppade lite och tog en fika, så sprang vi på farmor Gittan inne på Lindex också. Sen hälsade jag på hos tjejerna på jobbet.
Ikväll var det ljusparty borta hos grannen Matilda, det är så kul att de bor på samma gata som oss för hennes dotter Hanna är bara några dagar yngre än Lia.
 
Igår var Jocke hos oss, vi såg på en film och var på Ica och handlade.
 
Jag hittade mycket på Lindex idag:
 
Mössa Vit
Body Rosa
 
Klänning Vit
Klänning Vit
Leggings Grå
Leggings Grå
Leggings Vit
2-pack sockor Svart
Allt detta fick Lia.
 
Topp Vit
 
Den här fick jag.
 
 
//mli

Helgslut

Snart är den här veckan också slut och i helgen har vi bara varit hemma och haft det skönt. Igår var Ricken, Matilda och Robyn här på förmiddagen. Vi lyssnade på musik så Robyn och Lia fick dansa lite och så fikade vi. Idag var mamma och Hans här en stund på fika.
 
Tröja Cubus, byxor Bikbok.
 
 
//mli

Kontraster

Ibland kan dagarna se väldigt olika ut här hemma. Igår till exempel gjordes inte mycket mer än att plocka ur diskmaskinen och hänga upp tvätt typ. Men idag har jag hunnit med en hel del. När Lia sov passade jag på att rensa ogräs och gjorde fint ute. Så hann jag med att vattna blommor, tvätta, bädda och plocka ur och i diskmaskinen. Ricky kom hem skapligt så han hjälpte till lite ute också. Jocke var här en stund ikväll och igår var Gittan och hälsade på. Så hade vi besök av Vickan, Mogge, Nova och Ella på dagen också.
 
Kom på nu att jag visst fixade lite mer igår på kvällen. Gjorde fint i Lias rum och plockade undan kläder som är för små för henne nu. Tänk att hon var så liten för bara några månader sedan!
 
Här var hon bara en vecka gammal <3
 
Och den här togs för en vecka sedan <3
 
Jumpsuit reafynd från Veromoda.
 
 
//mli

5 månader

Idag blev Lia 5 månader, det är verkligen som alla säger: så fort tiden går!
 
Vår gobit <3
 
På förmiddagen tog jag och Matilda en promenad till Camilla som bjöd på fika, det var trevligt att träffa alla brudar.
 
På kvällen var vi bjudna till Jocke, Maria och tjejerna på middag. Det var mysigt att ses igen, får boka in en ny kväll snart som sagt!
 
 
//mli

Så mycket

När man kollar runt på nätet hittar man ju såå mycket fina saker till Lia.
 
Tycker enkla smycken med en bokstav eller ett namn på är så fina.
Tavlan på övre raden finns på personligfodelsetavla.se.
Läragåvagn och läragåstol behöver införskaffas.
Tavlan på den undre raden är en födelsetavla från formeli.se.
Åå ge mig allt från Design letters!! Finns bland annat på boligheter.se. På samma sida finns även den fina apan från Kay Bojesen.
 
Vill ha typ allt från detta fina märke som heter Pumpkin, finns bland annat hos lekmer.se.
 
Nappar och gosedjur med namn på, så gulligt! Finns hur mycket som helst på denna sida: babynapp.se.
Roliga leksaker, den här fisken skulle ju passa perfekt då Lia är född i fiskarnas tecken och hennes pappa är fisknörd. Fisken är från Brio, jag hittade den på ellos.se och där fanns även myspölen.
 
Oj vad mycket fint det finns som sagt.
Ikväll fick det bli en promenad med Madde, vi gick till stan och sen upp till Vimarskolan där vi skildes åt. Började känna några regnstänk så jag drog på regnskyddet på vagnen och tog på mig regnkappan vilket var rätt smart för några sekunder efter det kom det en skur. Tidigare på dagen kom en ordentlig åskskur men precis innan den kom så somnade Lia och sov gott medan den drog förbi.
 
 
//mli

5 månaderskontrollen

Idag var det dags för Lia att få andra omgången av sprutor på BVC. Det gick bra, hon blev ledsen men det gick över rätt snabbt. Sen nu ikväll har hon varit lite gnällig och febrig så vi gav henne alvedon. Nu sover hon i alla fall vår lilla prinsessa!
 
Matilda och jag tog en långpromenad ner till stan och hem igen. Här hemma körde jag lite styrka och sen var jag helt slut. Kommer sova gott ikväll tror jag.
 
Lia har på sig en body från Lindex.
Jag har på mig ett linne från Lindex och ett par shorts från Only.
Kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar den där ungen, vilken stark kärlek alltså! <3

 
//mli

fre lör sön

I fredags var vi på stan och lunchade, så var vi och hälsade på Malin och Linnea på jobbet samt fixade lite ärenden. Sen kom Jocke och hälsade på och vi åkte till Madde, Thomas, Monica och Lisbeth som var i stugan. De bjöd på glass och kaffe.
 
I lördags tog jag, Gittan och Lia en promenad till stan och fikade. Så shoppade vi lite byxor till Lia innan vi gick hem igen. På kvällen var mamma, Hans och Jocke här. Vi fikade och såg på en film, Ricky var ute på partaj så det var mysigt med sällskap.
 
Idag har vi tagit det lugnt här hemma mest. Så har vi ätit söndagsmiddag hos Lasse och Gittan.
 
Min underbara skatt <3
 
Vi har försökt vara mer noga med rutinerna för Lia. Runt 19.30-20.00 ger vi henne gröt och sen byter vi blöja och tar på pyjamasen. Sen läser vi en saga och söver henne, jag brukar sjunga några sånger för henne innan hon somnar sött oftast innan 20.30. Det har hittills fungerat väldigt bra vilket känns skönt.
Nu några dagar har hon vaknat vid 6 och sen somnat igen vid 7.30 till typ 9.30 men ibland sover hon längre än 6 som till 8. Men hon vill fortfarande äta en eller två gånger på natten, hoppas det försvinner så småningom. Hon somnar ju om direkt när hon har ätit men det vore skönt att slippa få avbruten sömn!

På dagarna brukar hon sen sova någon eller några timmar. En gång runt 11-12 och sen vid 15-16 ungefär.
Hur fungerar det för er som har barn?
 
 
//mli

tis ons tors

Vad har vi hittat på de här dagarna då?
Vi har mest varit hemma och inte gjort något speciellt.
 
Igår kväll var jag och käkade på Prime med tjejerna, först var vi hemma hos Camilla.
 
Goda drinkar bjöd hon på :) Sprite för mig!
Camilla och Matilda.
Jag, Jesse och Jill.
 
Min mat.
Camilla, Matilda och Madde.
 
Tack för en kul kväll brudar! Vi mammor, jag och Matilda, tackade för oss runt halv 11 redan, men är man småbarnsförälder orkar man inte stanna uppe så länge ;)
 
Såhär såg jag ut.
Linne H&M, byxor Lindex, halsband BikBok, skor Dinsko.
 
Ikväll var Jimi och Annika här på grillkväll, det var trevligt att ses!
 
När Lia hade sovit middag tidigare idag gick jag in för att hämta henne..
då låg hon såhär ;P min lilla tok <3
 
 
//mli

Hot everywhere

Det är väldigt varmt både inne och ute här hemma så vi har hängt i källaren idag. Där är det svalt och skönt! Jocke var och hälsade på oss också, vi grillade och såg på en film. 

Igår var vi ute i stugan med Madde, mamma, Hans och Jocke. Blev ett dopp i sjön och det fläktade skönt där om man jämför med här hemma där det stod still. 

Mys med pappa i hängmattan <3 


//mli

Augusti

Här kommer lite fler blider från när vi var i stugan med Johanna, Danne och Leo:
 
Min snygging.
 
Tuff brud ju! Haha.
 
 
Leo och Lia <3
 
Vi <3
 
Johanna och Danne.
 
Idag har vi varit ute i stugan hos Lasse och Gittan. På eftermiddagen kom Majsan och Hans dit, så vi gick ner till sjön där vi badade och solade medan Lia sov. På kvällen åt vi grillat och mamma, Hans och Jocke kom dit också.
 
Igår var vi hemma hela dagen. Jill kom och hälsade på och sen kom Gittan en stund och på kvällen kom mamma och Jocke. Senare på kvällen åkte jag till Jill, hon bjöd på goda drinkar (alkoholfri till mig förstås) så var Linda-Marie, Madde och Madde där också. Jag körde ner dom till Prime innan jag åkte hem igen.
 
 
//mli

RSS 2.0