Första dagen utan pappa

Första dagen utan pappa Ricky och vi saknade honom massvis. Jocke var och hälsade på oss en stund innan vi skulle till BVC. Lia väger nu 3930g och är 53cm lång. Hon hade gått upp 250g och vuxit 1,5cm sen sist. 

Igår satt Ricky och jag ute i solen på förmiddagen. Han försökte lära mig schack, får nog spela några fler gånger innan jag lär mig tror jag. Sen tog jag med mig Lia upp till mamma. Vi fikade och satt ute en stund. 

Maja var så nyfiken på Lia men hon var väldigt försiktig och höll sig på avstånd.

Sen vankades det söndagsmiddag hemma hos Lasse och Gittan. 

Mys på golvet :)


//mli

Fina dagar

Vad hittade vi på igår? Jo vi åt frukost ute i solen och efter frukosten tog vi en promenad.

Så fick Lia bada igen vilket hon verkar älska! Jag smet iväg och tog bort gelét på mina naglar på eftermiddagen. Nu är de tyvärr inte lika fina, men kände att de behövde andas lite och mina naglar är inte prio ett just nu känner jag.

På kvällen var vi hemma hos Lasse och Gittan på middag, Johan och Emelie är hemma över helgen så de fick träffa Lia för första gången!

Idag åt vi frukost ute igen och på förmiddagen var Cilla här och hälsade på. På eftermiddagen och kvällen grillade vi hamburgare och hade det trevligt hemma hos oss tillsammans med Johan Emelie Lasse och Gittan.


//mli

2 veckor

Nu är Lia redan två veckor och på måndag ska Ricky börja jobba igen. Varför kan det inte vara fler än tio dagar som pappan får vara hemma i början?
 
Inatt har hon sovit fyra timmar mellan amningarna två gånger så det kändes skönt. Då fick vi lite mer sammanhängande sömn Ricky och jag. Vi tog en sväng till stan för att hälsa på mina jobbarkompisar, det var så kul att träffa dem igen! Så handlade vi på Ica och Lia sov hela tiden från att vi åkte till vi kom hem igen.
 
Jocke var och hälsade på oss idag, vi tog en runda med vagnen och Ricken kom förbi på kvällen också. Igår kväll kom Lasse och Gittan och gosade med Lia.
 
En fin bild som Emma Haag har tagit på oss <3
 
 
//mli

Slappardagar

Känns lite konstigt att titta på de här bilderna som togs dagen innan vattnet gick. Jag satt ute i solen och hade ingen aning om att vi skulle få träffa vår älskade Lia några dagar senare. Hon kom den 13 mars, två dagar innan beräknat datum.
 
 
 
Linne H&M, byxor Lager157, tröja Adidas.
 
Igår var vi på BVC för första gången, 170g hade hon gått upp och vuxit 1,5cm. Vi har börjat med sempers magdroppar och minifom till henne och det verkar som hennes mage blivit lite bättre redan, skönt. På kvällen gjorde vi våfflor och såg på film, annars tog vi det mest lugnt.
Idag sov vi länge och har mest tagit det lugnt idag också. Det är ju så tråkigt väder så vi inte kan gå ut med vagnen, typiskt. Men det kommer fler fina dagar framöver, hoppas jag!
 
 
//mli

Sådan lyx

Vi bestämde oss för att testa städhjälp av Höglandet städ. Man får själv bestämma vad de ska göra, vi tog en storstädning av hela huset med fönsterputsning. Det har varit en tjej här hela dagen som har städat och det känns så skönt när det är rent och fräscht! 

Vi har fått besök av min farmor och Jill på eftermiddagen och på kvällen kom Fia, Fredde, Emma, Fille och Joel också.

Vi får hoppas att Lia vill sova lite mer inatt för natten till idag hade hon ont i magen lilla gumman.


<3


//mli

10 dagar

Lia som hon ska heta blev 10 dagar idag <3 det firade vi med en fotografering. Emma Haag, som fotade oss när Lia låg i magen var här och fotade henne. Så tog vi några bilder på hela familjen som vi tänkte skicka in till tidningen. 


Bild som Emma tog förra gången. 

Vi var hemma hos farmor och farfar på middag idag. På kvällen hade vi besök av Vickan, Mogge, Nova, Ella, Carita och Micke. 


//mli

Lördagen

Lillan hade ont i magen inatt, vi misstänker att det kan ha varit chips och dipp som jag åt. Usch vad jag kände mig skyldig och tyckte synd om henne <3 

Idag har vi tagit en promenad med farmor och farfar. Så var Vickan och Samuel på besök en stund. På kvällen kom mormor, Hans och Jocke förbi, och Anna, min kusin, kom också en snabbis.

Vi har fått så mycket fint till vår älskling, tack snälla ni! <3 


Den här tårtan fick vi från mina kollegor.


//mli

21/3

Både jag och lillfisen har rockat våra sockar idag!
 
 
Cardigan Mom2mom, byxor H&M.
 
Har mest varit inne och myst hela dagen men på kvällen lämnade jag min fina familj och handlade en snabbis på Ica, kändes lite konstigt att vara ifrån snuttan, saknade henne.
 
 
Vi hade besök av Felicia på eftermiddagen och ikväll var farfar Lasse här en stund.
 
 
//mli

1 vecka

Vår lilla älskling är 1 vecka gammal idag, shit vad fort det går verkligen! Det gäller att passa på och njuta så mycket som det går. Älskar att ha henne nära hela tiden, hon är så gosig!

Idag tog vi sovmorgon och dagen har varit väldigt lugn. Har varit ute på en promenad och så har vi lagat lasagne. 

Trodde inte att kroppen skulle återhämta sig såhär snabbt. Jag fick sys några stygn men det har läkt jättefint och jag blöder inte så mycket. Magen har gått tillbaka mycket och jag kan redan ha mina jeans. Har fortfarande lite ont i bäckenet när jag går men annars är träningsvärken borta nu. Man känner sig typ överkörd några dagar efter förlossningen. Höll på att svimma några gånger häromdagen för att jag antagligen ätit och druckit för lite, men det känns också bättre nu. 



Bilderna till vänster är tagna några dagar innan hon kom och de till höger är tagna igår. Väger nu 65kg, innan jag blev gravid vägde jag 63kg så det är inte långt kvar! 
Det är sjukt fascinerande vad kroppen kan göra.


//mli

I vår bubbla

Vad härligt det är att vara hemma hela familjen och bara mysa! Vi ammar, byter blöjor, sover, myser, är ute och går med vagnen eller bara ligger och tittar på varandra. 


Idag var Lena på BVC hos oss och vår lilla snutta hade gått upp hela 270g. Bra mjölk i mina kannor tydligen! 

Vi får besök lite då och då vilket är himlans trevligt. Igår var mamma och Jocke hos oss och idag kom Lasse och Gittan till exempel. 

Frukost i sängen har blivit en standard hemma hos oss.


//mli

Total lycka

Den 13 mars blev jag och Ricky föräldrar till en underbar liten dotter <3 
Vi har kommit hem och fullkomligt njuter av att bara få vara tillsammans alla tre.


Hon är den finaste som finns och jag kan inte sluta titta på henne!

20.08 kom hon efter många timmars väntan, 3615g tung och 50cm lång. Nu ska vi bara klura ut vilket namn hon ska få <3 


//mamma mli



vecka 40

Nu är vi inne i vecka 40 och på lördag är bebisen beräknad att komma. Undrar om det blir just på den dagen, innan eller efter. När tror ni det blir? :)

Idag har jag kunnat sitta ute i linne och solat, hur härligt är inte det?! Camilla och Becca gjorde mig sällskap också vilket var himlans trevligt. 


Senare kom Jocke, mamma och Hans förbi och tittade på en film med mig och Ricky. 


//mli


Du sköna söndag

En till härligt solig dag har vi haft och vi passade på att vara ute lite på förmiddagen. Ricky var duktig och började röjja lite i garaget, jag hjälpte till lite men satt mest i solen och hade det skönt. Annars har det varit en väldigt lugn söndag här hemma, vi fick raggmunk och fläsk hemma hos Lasse och Gittan på eftermiddagen. Så spelade vi lite kort innan vi traskade hemåt igen.
 
Jag fick sällskap av Jocke igår kväll, så vi tittade på melodifestivalen tillsammans.
 
Gravidtopp och byxor från H&M.
Bilden är tagen i v.37, nu går vi in i v.40!
 
Känner mig mer och mer tung nu och det kommer små värkar och sammandragningar lite då och då. Känner efter lite extra och minsta lilla förändring hoppas man ska vara ett tecken på att det sätter igång!
 
 
//mli

1 vecka kvar

Idag är det en vecka kvar till BF! Är inställd på att det kan sätta igång när som helst så kommer säkert få gå över tiden bara för det. Det ska bli så spännande att få träffa vårt lilla hjärta!
 
 
Vi fick besök av Lasse och Gittan på förmiddagen så vi tog lite fika tillsammans, har ju en del att bjuda på nu om man säger så..hihi!
 
Sen tog vi ut utemöblerna på framsidan och satte oss i solen en stund, så skönt det värmde. Vid halv tre var vi bjudna på middag hemma hos mamma, hon bjöd på spagetti och köttfärssås samt inlagda päron med grädde, mums!
 
Ikväll ska jag titta på mello, får se om jag blir ensam för Ricky ska eventuellt till Björn och titta på UFC.
 
 
//mli

Min dag

I förmiddags fick jag besök av Vickan, Nova och Ella. Det var så trevligt och vi fikade tillsammans. Ricky hann komma hem en sväng också innan han skulle iväg igen. Sen kom Jocke förbi en stund och vi tittade på en film.
 
Nu ska Ricky och jag slappa i soffan med kyckling och klyftpotatis i magen.
Hoppas ni har en fin fredagskväll!
 
Klänningen är från Lager157.
Bilden är tagen i v.36 och nu är vi i v.39!
 
 
//mli

Bakdag nr.2

Solen sken så fint när jag vaknade så det fick bli en promenad. Mötte upp Madde på vägen så tog vi sällskap tillbaka hem. 

Annars har jag bakat idag igen, men dagens bak bestod av pizzabullar, dumlekakor och kanelbullesockerkaka. 


När Ricky kom hem tog vi en eftermiddagslur innan Pär och Emilia kom förbi på fika och filmkväll. 


//mli

Bakdag

Tog idag på förmiddagen tag i mitt projekt: att fylla frysen med bröd och fika.

Det fick bli kesofrallor som jag såg att Mickan hade testat i sin blogg, de blev supergoda! Så fick det bli snickerskakor och chokladbollar. Alltid lika gott!



När Ricky kom hem såg vi på en film och så lagade vi mat, köttbullar och potatismos. 

Har även börjat fylla frysen med matlådor, dels för att ha med till BB och tills vi kommer hem. Känns som vi är väl förberedda för bebisens ankomst, du kan komma nu <3 


//mli

Den tredje i tredje

Min dag började med knäckebrödsbak, efter frukosten då. Sen hämtade jag Jocke så hjälpte han mig att storhandla på ICA. När vi kom hem tog vi en promenad, en väldigt kort och långsam sådan vill säga.

Vid 15 hade vi en tid på Socialkontoret för att intyga att Ricky är pappan till vår bebis, då vi inte är gifta. Sen hann vi med att tvätta bilen, hälsa på tjejerna på jobbet och köpa nya kuddar på Jysk innan vi åkte hem igen.
 
 
Passade fint där tycker jag!
 
Ikväll blev vi bjudna på middag av Ricken, Matilda och Robyn.
Tack för en mysig kväll! Alltid lika trevligt att ses tycker vi.
 
 
 
 
//mli

Duktiga

Vi kan verkligen klappa oss själva på axeln Ricky och jag. Efter frukosten började vi frosta ur frysen, känns så skönt att ha det gjort! Nu kan jag börja baka och fylla frysen med en massa gott. 

Så var vi i idrottshallen och tittade på Jocke när han spelade fotbollsturnering. Efter det fick vi middag hemma hos Lasse och Gittan.

När vi kom hem igen tapetserade vi en vägg med fototapeten som vi beställde. Eller Ricky tapetserade, jag var mest hans assistent.



Titta så fint det blev! Bilden tog jag när vi var i Thailand 2012. Åå vad jag längtar tillbaka!

Har hunnit med att tvätta och dammsugit också. Samt packat bb-väskan så långt det går ;)


//mli

Kalajs

Idag har vi varit på kalas ute i Fjälster, Madde och Monica har fyllt år så de bjöd på god mat och cheesecake. Innan vi åkte iväg satte Ricky in bilbarnstolen i bilen, känns så häftigt att det snart kommer sitta en liten skrutt där i.
Vår bebis!
 
Tröja Lager157, gravidbyxor H&M.
Bilden är tagen i v.36.
 
 
//mli

RSS 2.0