Pajas
Ikväll ska vi ha kräftskiva i stugan vid Gissen :) Så igår gjorde jag en fetaostpaj som vi ska ha med. Hoppas den blev god!
Såhär gjorde jag:
Först gjorde jag pajdegen.


Skär resten av fetaosten, 100 gram, i mindre tärninger och fördela jämnt i pajskalet.


Låt oliverna rinna av och lägg ut dem jämnt i pajskalet.

Häll stanningen över osten och oliverna och grädda i cirka 200 grader i cirka 25 minuter.

Ta ut pajen och strö över den rivna osten. Grädda ytterligare 5-10 minuter, tills pajen fått fin färg.

Tada!
//mli
Såhär gjorde jag:
Först gjorde jag pajdegen.

- 200 gram vetemjöl (ca 3,3 dl)
- 125 gram smör
- 2 msk vatten
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.
Förgräddad och klar.
Utöver pajdegen behöver du:
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 200 gram fetaost
- 1 gul lök
- 1 msk matsolja
- 12 svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
- 50 g riven ost

Skär resten av fetaosten, 100 gram, i mindre tärninger och fördela jämnt i pajskalet.


Låt oliverna rinna av och lägg ut dem jämnt i pajskalet.

Häll stanningen över osten och oliverna och grädda i cirka 200 grader i cirka 25 minuter.

Ta ut pajen och strö över den rivna osten. Grädda ytterligare 5-10 minuter, tills pajen fått fin färg.

Tada!
//mli
Kommentarer
Trackback