Bättringsvägen?

Natten till igår slog förkylningen till ordentligt och hela dagen igår mådde jag skit. Som tur var kunde Ricky vara hemma och vabba eftersom jag inte kunde ta hand om Lia. Gick och la mig för natten strax efter att Lia hade somnat runt 18.30 och det var verkligen välbehövligt kände jag, för idag känns det bättre. Vi får hålla tummar och tår så att inte Ricky och Lia åker på det också.
 
Vår underbara älskling! Tur jag har dig, då känns allt mycket bättre <3
 
 
//mli

Inte igen

Usch jag börjar känna mig lite sjuk igen. Ont i halsen och känner mig inte riktigt kry, hoppas det går över fort!
Vi var på babysim idag igen och Lia tycker det är lika kul varje gång verkar det som. På eftermiddagen var vi hemma hos familjen Jonsson och hade det trevligt.
 
Igår tog jag och Lia en promenad till mamma på förmiddagen. Två av min mammas bröder med respektive, Stefan och Britt-Marie, Thomas och Monica, var där så det var kul att ses. Sen var vi bara hemma och hade det skönt.
 
Jag var och hämtade vad som fanns kvar i växthuset. Gul chili, som Ricky smakade, den var riktigt stark! Vindruvor och tomater.
 
 
//mli

Tacksam

Ibland bara slår det mig: vad bra jag har det. Vi har ett underbart hus, jag har ett jobb att gå till sen, jag är frisk. Man får ju inte skryta här i Sverige men va fasen. Jag är så lycklig!!
Och alla underbara människor jag har omkring mig. Min egna familj; Ricky och Lia, våra familjer, släkt och vänner. Tack för att ni finns <3
 
Ikväll har vi haft fredagsmys här hemma. När Lia somnade åt jag och Ricky tacos framför Idol. Tidigare idag var vi på babysången, sen var Jocke hos oss en stund och på eftermiddagen var Lia och jag och fikade med Madde på stan.
 
Igår var vi och hälsade på Hilda och Birgitta på jobbet. Så var Robyn och Ricken hos oss och fikade på kvällen.
 
 
//mli

Medium

Ikväll har vi varit hemma hos Anna-Helena, som är medium. Det var så spännande och häftigt! Hon prickade verkligen in saker som stämde in på oss alla fyra som var där. Ricky var på hockeyn så mamma och Hans fick vara barnvakt åt Lia. Annars idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt.
 
Igår var vi på BVC med alla mammor och barn från föräldragruppen. Sen på kvällen var Lasse och Gittan hos oss.
 
Mitt hjärta <3
 
 
//mli

Regn

Så kom hösten, det fick bli gummistövlar och regnjacka på idag. Lia vaknade lagom till babysången så vi hann dit i sista sekund. Sen hämtade vi upp Jocke och handlade, när vi kom hem testade vi att göra en rotfruktsfrittata. Det blev gott, är ju alltid kul att testa nya maträtter!
 
Linne H&M, kjol Gina tricot, skor Skopunkten.
 
Knyt en sjal och ett tunt flätat läderband i midjan vet ja, piffar upp en enkel outfit.
 
 
//mli

Namngivningskalas

I lördags hade vi namngivningskalas för vår älskade Lia. Vilken lyckad och underbart fin dag vi hade tillsammans! Vädret kunde verkligen inte bli bättre och Lia var pigg och glad mest hela tiden.
 
Färgtemat gick i ljusrosa och mintgrönt.
 
 
 
 
 
Det var så mysigt att kunna vara hemma i vår trädgård.
Eftersom det var så varmt och skönt kunde vi öppna upp väggarna i partytältet.
Vi började ceremonin med att jag höll ett litet tal och pratade om hur Lia fick sitt namn och vad det betyder. Hon fick ett halsband som det står Lia på och så blåste vi såpbubblor. Vi meddelade att Johan och Emelie är Lias faddrar och de fick en ram med en bild på Lia och ett kort.
Sen läste Emelie en fin dikt till Lia.
Jag och Madde sjöng Kärleksvisan till Lia.
Sen var det dags för fika! Bullar, popcakes, chokladbollar, kärleksmums, godis och såklart frukt, rån och majskrokar till de minsta.
 
 
 
 
 
Lasse och Lia myser i gräset med Nova.
Så mycket fina presenter Lia fick!
Tårtorna som vi beställde från Bakfickan.
 
Gammelmormor (Rickys mormor) Silva och gammelfarmor (min farmor) Maj.
Jill och Camilla.
Nova sjöng Bä bä vita lamm och Björnen sover.
Stina, Emilia och Pär.
Danne och Björn.
Mamma och Madde sjöng Himlen är oskyldigt blå.
Silas, Jacob och Hanna.
Simon och Malle.
 
 
 
Emelie och Johan.
Lia med farmor och farfar.
Samuel, Vickan och Lee.
När kalaset var slut fick vi hjälp av våra vänner att plocka ner tältet :)
 
 
Lias klänning och mössa beställde jag från barnparadiset.
 
Tack allihop för att ni ville komma och dela den här dagen med oss <3
 
 
//mli

Helt slut

Idag har vi mest tagit det lugnt, jag har fixat lite efter igår då vi hade namngivningen här hemma och Ricky har lämnat partytältet som vi hyrde. Mamma, Hans, Lasse och Gittan har varit här och på eftermiddagen kom Jill förbi också.
Det blev inget babysim för Lia somnade sent igår och vaknade inatt och var ledsen. Hon vaknade vid kvart i nio och babysimmet börjar vid nio så vi fick hoppa det idag. Det var ju en händelserik dag för henne igår också, det kommer ett inlägg imorgon om gårdagen.
 
På kvällen igår var Danne, Johanna, Stina, Björn, Pär, Emilia och Peter här.
 
 
Dom här bilderna är från Lias halvårsdag.
 
Nu ska jag sova, hoppas det blir en lugn natt med en massa sömn!
 
 
//mli

Höstblond

Börjar bli lite smått nervös inför morgondagen då vi ska ha namngivningskalas för Lia här hemma. Det står ett stort partytält på vår trädgård som vi ska vara i allesammans, närmare 40 personer blir vi!
 
Annars idag har vi varit på babysången, både Lia och Robyn sov när vi kom dit. Lia vaknade när sången var slut och det var dags för fika ;) Sen följde Matilda och Robyn med oss hem på lunch. Ikväll har Madde och Jill varit här en sväng, annars har vi fixat inför imorgon. Pär, Björn och Lasse hjälpte Ricky med partytältet.
 
Igår tog vi en promenad med Matilda och Robyn, sen på eftermiddagen var jag hos Sara på Ahead. Kände att jag ville testa något nytt så hon la i både mörka och ljusa slingor den här gången. Resultatet blev en fräsch höstblond nyans! Tack Sara!!
 
 
//mli
 

Silver, vitt och grått

Fina coolingen <3
 
Vi tog en långpromenad på eftermiddagen ner till stan och hälsade på mamma. På hemvägen stannade vi till hos Lasse och Gittan också.
Beställde napphållare och vagnhänge från en tjej på instagram, madebytilda. Man kan välja bland en massa färger och olika symboler.
 
 
//mli

Veckobörjan

Varje måndag och fredag kan man gå på babysång här i Vimmerby och igår var vi där och sjöng. Lia gillar mest att ligga på mage så det är lite svårt ibland när de ska ligga på rygg i vissa sånger. Men i en låt får alla bebisar varsin maracas att spela (leka) med och då går det bra, hihi! Vi tog en promenad dit och hem med Matilda och Robyn, på eftermiddagen gick vi en promenad med Jillan.
 
Idag har vi varit på BVC, Lia är nu 66cm lång och väger 7.6kg. Sen lunchade vi på stan med Matilda, Robyn och Camilla. På eftermiddagen var mamma och Jocke förbi en snabbis för att hälsa på Lia. Så var vi och gungade med familjen Jonsson innan det var läggdags för våra töser. Lia somnade i vagnen när vi gick en promenad efter gungandet. Nu ska vi köra med sittvagn tror jag då hon helst vill sitta upp i liggvagnen också, samt att hon börjar bli för stor för liggdelen.
 
 
 
Ikväll provade vi att ge henne välling istället för gröt, ska bli spännande att se om hon håller sig mätt längre på det. Hoppas så!
 
 

//mli

Valhelg

I fredags tog vi en promenad med Matilda och Robyn. Det var rätt kallt när vi gick så jag hade på mig mössa och halsduk, Lia hade jag tagit på mössa och jacka. Det slutade med att vi gick i t-shirt jag och Matilda, och Lia var rätt varm när jag tog upp henne ur vagnen.
 
Det var en sån mystisk fin dimma när vi började vår promenad så jag tog några bilder med kameran.
 
 
Vi hängde på hem till Matilda och Robyn på fika och lek. På kvällen sen hade vi Lasse och Gittan hos oss på middag.
 
På lördagen gjorde vi lite ärenden på stan, Lia fick en leksak eftersom hon blev ett halvår. Så var vi hemma hos Madde med mamma, Hans, Thomas och Monica på lite fika.
Sen hade vi filmkväll hos oss med Ludde, Camilla och Pär.
 
Idag var vi på babysim och sen var vi och röstade innan vi fick söndagsmiddag hos Lasse och Gittan.
 
 
//mli

Halvår

För 6 månader sedan kom du till världen vår älskade lilla dotter. 



Världens finaste och underbaraste Lia <3 
Du gör mig så lycklig och jag är så stolt över att vara din mamma.


//mli

Frisk?

Idag känner jag knappt av halsen så förhoppningsvis är jag på väg att bli frisk! Vi har ju hållit oss inne mest men igår tog mamma och Hans med Lia på en promenad på kvällen.
 
De här bilderna tog jag för någon vecka sedan.
Det är skoj att läsa bok, men mest skoj är det att bita på den men ändå.
Jag brukar låta som djuren i boken och det tycker hon är kul :)
 
 
//mli

Sjuk

Jag har blivit sjuk..
 
inte sjuk i huvudet då
 
men i halsen.
 
Natten till idag hade jag ont i huvudet också så jag kunde inte sova. Tog en tablett efter 3 nånting och somnade, sen ville Lia amma vid 4 och vid 6.45 ville hon gå upp. Det ville inte jag, men jag passade på att sova mellan 9 och 10 då hon ville sova igen. Hoppas inte Lia blir smittad nu bara!
 
Tycker det är så segt att inte kunna göra något. Igår skulle vi gått på babysången och idag skulle vi till Johanna och Colin men det fick vi ställa in. Får hoppas det går över snart.
 
Ska inte klaga när jag har de här två - världens finaste sambo och dotter <3
 
 
//mli

Lör-sön

Igår tog vi en dag på stan hela familjen. Vi köpte en ny hylla till tvrummet och jag hittade mig en höstjacka. Vi var och fikade på 48:an och sen var vi bara hemma resten av dagen. Ricky håller på och fixar med en vägg i källaren så vi kan sätta upp en fototapet där sen. Lia var supertrött igårkväll då hon sov så korta stunder på dagen så jag kunde bara lägga ner henne i sängen efter att vi hade läst en saga så slocknade hon direkt. Vi passade på att se en film tillsammans Ricky och jag.
 
Idag var vi på babysim igen, det är alltid lika mysigt och kul! På eftermiddagen kom Lasse och Gittan förbi med lite hyllor som de var snälla och tog med ifrån Ikea. Några sitter uppe i datarummet och några ska upp i Lias rum. Det är så roligt att fixa och hålla på här hemma! Sen gick vi bort till dom för att få söndagsmiddag, vilken lyx!
 
Min fina lilla tjej och jag.
 
 
Lia har på sig en svart body från Name it, byxor Kappahl, dregglis Ullared.
Jag har på mig en tröja från H&M, byxor Bikbok.
 
 
//mli

Veckoslutet

Idag var det dags för babysång igen, jag och Matilda tog en promenad dit. Sen tog vi en runda till Lindex, Cubus och leksaksaffären. Några nya leksaker fick följa med hem! Annars har vi haft besök av Jocke resten av dagen. Lia sov ett långpass på eftermiddagen mellan 16-18 typ, trodde inte hon ville ha gröt och sova som vanligt runt 19-20 men det ville hon :)
 
Igår tog vi en glass på Mitt hem tillsammans med Madde och Jojjo. Sen var vi och kollade Maddes nya längenhet också. Igår sov Lia länge på förmiddagen istället, mellan 10.20-12 typ, så jag passade på att sitta ute i solen och läsa.
 
Ricky hjälpte mig att sätta upp några foton på väggen vid vår trapp häromdagen.
 
 
Går ju att fylla på med fler foton sen om man vill :)
 
 
//mli

Playdate

Mammor och barn från vår föräldragrupp var hemma hos oss idag. Det är alltid lika kul att ses! Jag bjöd på frallor, hemmagjort knäckebröd och kanelbullesockerkaka som Jocke och jag bakade i måndags.
 
Lia ligger med benen i luften och har zebrafärgat på sig, sen har vi Ture, Ebba, Robyn, Klara och Saga :)
(om man går klockans håll från Lia då)
 
Vi matchade fint idag <3
 
På kvällen kom farmor Gittan förbi med supersöta skor till Lia. Så var Jill och Joel förbi en snabbis också :)
 
 
//mli

Mör

Oh vad jag är mör i kroppen efter idag. Vi startade dagen med en tidig morgon då Lia ville gå upp vid 6. Sen gick vi på en timmes promenad med Madde runt halv 10. Då sov Lia en liten stund i vagnen, när vi kom hem fixade jag ute i trädgården och när Ricky kom hem fortsatte vi tillsammans. Jag klippte gräset och Ricky körde med trimmern, så klippte vi buskar och tog upp allt skräp och gjorde fint. Lia var med oss ute i sin stol annars sov hon inne. Nu på kvällen har vi fixat lite inne också, tvättat och satt upp tavlor och grejer. Är riktigt nöjd med dagen, så mycket vi har hunnit med!
 
 
 
Igår var vi på babysång som de har här i Vimmerby varje måndag och fredag. Det var mysigt och trevligt att träffa alla andra som var där. Dit kommer vi gå fler gånger! Sen hämtade vi upp Jocke och handlade mat innan vi åkte hem igen.
 
 
//mli

RSS 2.0